Περισσότερους πόρους και προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης για τη νέα προγραμματική περίοδο στην Κρήτη, ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Ciolos ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια του δεύτερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. 

Οι πόροι από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα,τόνισε ο κ. Αρναουτάκης αποτελούν την τελευταία ελπίδα για να λειτουργήσει ο μηχανισμός της ανάπτυξης στην Κρήτη αλλά και στις άλλες Περιφέρειες της χώρας. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εκπροσώπησε την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας στο Συνέδριο μαζί με τους συναδέλφους του Περιφερειάρχες Γιάννη Σγουρό, Αλέξανδρο Καχριμάνη και Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα: «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική την Περίοδο 2014-2020 & η Διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής», οι Περιφερειάρχες εκπρόσωποι της ΕΝΠΕ τόνισαν, ότι , θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη και να δοθεί έμφαση στην ελληνική περιφέρεια προτείνοντας : 

• Nα καταρτιστούν από τις Περιφέρειες 13 ΠΕΠ Αγροτικής Ανάπτυξης
• Να αποφευχθούν νέοι πειραματισμοί
• Η Ελληνική Πολιτεία να εμπιστευθεί τις αιρετές Περιφέρειες για την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
• Τα ευρωπαϊκά κονδύλια αποτελούν την τελευταία ελπίδα για να λειτουργήσει ο μηχανισμός της ανάπτυξης