Μια διαφορετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη 15/10/2013, το πρωί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ) 2013 και της δράσης “Νέοι Εν Δράσει”, πήραν τη θέση των αιρετών συμβούλων, συζήτησαν τα θέματα, που τους απασχολούν, και πρότειναν λύσεις. 
Τους μαθητές υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Χανίων η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χριστίνα Φραγκογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στον θεσμό και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του για τη μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση και φέτος στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας. “Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά στους δημότες μας τις αξίες και τις αρχές της τοπικής δημοκρατίας, προωθώντας παράλληλα την ιδέα της δημοκρατικής συμμετοχής σε τοπικό επίπεδο, στοχεύοντας κυρίως στη νεολαία μας”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης. 
Για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των συμβουλίων των δημοτικών/τοπικών κοινοτήτων ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων, Γεώργιος Μαρακάκης, ενώ για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και συντονιστής της ΕΕΤΔ, Γαβριήλ Κουρής.
“Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό γεγονός, το οποίο συντονίζεται από το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και στο οποίο συμμετέχουν για τρίτη συνεχή χρονιά τα Χανιά ως «Πόλη 12 Αστέρων»”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρής, συγχαίροντας παράλληλα τους μικρούς μαθητές για τη συμμετοχή τους στη δράση και για τις προτάσεις που κατέθεσαν για τα θέματα που τους απασχολούν υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία του να έρχονται περισσότερο κοντά στα κοινά και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τις τοπικές υποθέσεις οι νέοι άνθρωποι.
Στα παιδιά τέλος, προσφέρθηκε από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, έντυπο υλικό της ΕΕΤΔ, εκδόσεις του Δήμου Χανίων, καθώς και αναμνηστικά μπλουζάκια. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook