H ΕΛΜΕ Ηρακλείου υλοποιώντας απόφαση της γενικής συνέλευσης για μέτωπο συσπείρωσης των εργαζομένων με προοπτική διεύρυνσης αλλά και την δημιουργία παν-εκπαιδευτικού μετώπου, πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, την προγραμματισμένη συνάντηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στο 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γονέων, η Ένωση Γονέων, Μαθητικά Συμβούλια Σχολείων, Σύλλογοι Γονέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ \”Αφού παρουσιάστηκε και συζητήθηκε επιγραμματικά η κατάσταση στην Δημόσια Εκπαίδευση: συρρίκνωση και υποβάθμιση, επικεντρώνοντας κατά την παρούσα φάση στην προσχολική εκπαίδευση, στο ολοήμερο σχολείο (κενά διδακτικού προσωπικού), στην βαθμίδα του ‘νέου’ Λυκείου (δομή, περιεχόμενο, εξεταστικό) και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (αποψίλωση διοικητικού προσωπικού κ.λπ.), αποφασίστηκαν:

1. Η αλλαγή-μετάθεση ημερομηνίας του συλλαλητηρίου, που είχε προγραμματίσει η ΕΛΜΕ για την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, την Παρασκευή 18 Οκτώβρη για καλύτερο συντονισμό και ένταξη συμμετοχής στην Πανελλαδική Κινητοποίηση, η οποία εξαγγέλθηκε για Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.

Η απόφαση αλλαγής ημερομηνίας προσδίδει την δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής από όλους τους φορείς της συνάντησης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 11:30 π. μ. & ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

2. Κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας την ίδια μέρα από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου (11-2, πρωινή ζώνη και 7-11, βραδινή).

3. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις & πορεία μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

4. Συμμετοχή στην Γενική Απεργία, που έχει προκηρυχτεί για την 6η Νοεμβρίου.

5. Συντονισμός όλων για κοινό πρόγραμμα δράσεων. Κοινός προγραμματισμός, καθηγητών, μαθητών, γονέων.

6. Προγραμματισμός και υλοποίηση κοινής διαμαρτυρίας – αντίστασης την 17η Νοεμβρίου.

7. Προγραμματισμός και υλοποίηση κοινών ενημερώσεων – συζητήσεων σε ομάδες σχολείων ανά περιοχή.

8. Αντιμετώπιση του φασισμού στα σχολεία (δράσεις-πρωτοβουλίες) με πρώτη άμεση κορύφωση την 28η Οκτώβρη.

9. Ανάληψη πρωτοβουλιών συλλόγων διδασκόντων, συλλόγων γονέων, μαθητικών συμβουλίων σε κάθε σχολική μονάδα με την στήριξη των ΕΛΜΕ, ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ.

10. Ο τελικός προγραμματισμός, των παραπάνω δράσεων, θα πραγματοποιηθεί σε νέα συνάντηση, η οποία ορίστηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ 3ο ΓΕ.Λ.

Στο πλαίσιο αυτό, της προσπάθειας ουσιαστικής σύγκλισης και με άλλους φορείς αποδίδοντας καίρια χαρακτηριστικά συνέχειας του αγώνα διάρκειας, ας «κεφαλαιοποιήσουμε» όλα τα θετικά στοιχεία, εκτιμώντας ταυτοχρόνως και τις αδυναμίες μας, με στόχο να αναπτυχθεί ο κοινός αγώνας ανατροπής της πολιτικής συρρίκνωσης – κατάργησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και όλων των συνεπειών της σε μαθητές – εκπαιδευτικούς – γονείς και κοινωνία! \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook