Στη σύλληψη δύο κοριτσιών 12 και 14 ετών προχώρησε η Αστυνομία της Φλόριντα, με την κατηγορία της σωματικής αλλά και διαδικτυακής έντονης παρενόχλησης ενός συνομήλικού τους κοριτσιού, που μη αντέχοντας τις προσβολές αλλά και τον ευτελισμό, οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.

Η 12χρονη Rebecca Sedwick επί καιρό δεχόταν τα βίαια πειράγματα αλλά και τα προσβλητικά μηνύματα των δυο κοριτσιών που συνελήφθησαν, κάτι που όπως αποδείχτηκε ήταν πέρα από την δυνατότητά της να το διαχειριστεί.

Μη έχοντας πει τίποτε στους γονείς της και αποφασίζοντας να δώσει η ίδια ένα τέλος στο προσωπικό της πρόβλημα που είχε εξελιχθεί σε δράμα, στις 9 Σεπτεμβρίου ανέβηκε σε ένα ψηλό μεταλλικό πύργο εργοστασίου τσιμέντου και από εκεί έκανε το μοιραίο άλμα.

Τώρα οι δυο έφηβες επιβαρύνονται με εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες, καθώς άλλο ένα περιστατικό που αρχικά ξεκίνησε ως αστείο, εξελίχθηκε στο γνωστό «bulling» με τραγικά επακόλουθα.

Εκείνο όμως που προκαλεί πραγματική φρίκη είναι η αναλγησία με την οποία οι μικρές δολοφόνοι αντιμετώπισαν τον τραγικό θάνατο της Rebecca, καθώς η μία από αυτές είπε με χαρακτηριστική σκληρότητα πως «ναι, παρενοχλούσαμε τη Rebecca αλλά μόνη της αυτοκτόνησε, δεν τη σκότωσα εγώ, και χ********* αν πέθανε».

Αντίστοιχη στάση κράτησε όμως και ο Σερίφης ο οποίος είπε πως έπρεπε να συλληφθούν για να μην επαναλάβουν τα ίδια και σε κάποιο άλλο παιδί.

Παρ' όλα αυτά, λίγο μετά τη σύλληψή τους οι μικρές αφέθηκαν ελεύθερες με τον όρο ωστόσο να μένουν υποχρεωτικά περιορισμένες κατ' οίκον, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, και πάντα υπό την εποπτεία των γονέων τους οι οποίοι τώρα και αυτοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πλημμελούς επιμέλειας ανηλίκων.

zougla.gr