Σε μιαν \”καυτή\” χρονική περίοδο, λόγω της έναρξης των διαδικασιών για τις επιδοτήσεις, το μητρώο αγροτών και τον ΕΛΓΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, αναμένεται να πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στην Κρήτη την Κυριακή 1 και Δευτέρα 2/5.

Σύμφωνα με πληροφορίες (δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση), σκοπός της επίσκεψης του υπουργού είναι η συζήτηση για το νομοσχέδιο αναφορικά με την αναμόρφωση του Συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, πρωτίστως στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών η οποία απορρίπτει συνολικά το νομοσχέδιο, αλλά και στους αγροτοσυνδικαλιστές που θεωρούν πως χρειάζεται αρκετές \”διορθώσεις\”.

Πάντως ο κ.Σκανδαλίδης αναμένεται το πρωί της Κυριακής 1/5 να ξεκινήσει την περιοδεία του απο το Λασίθι, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση  όλων των μελών των Αγροτικών Ενώσεων του Ηρακλείου, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Το πρωί της Δευτέρας 2/5 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα προεδρεύσει ανάλογης σύσκεψης στο Ρέθυμνο και στην συνέχεια στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η πολιτική ηγεσία του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης, καταβάλλει μιαν ύστατη προσπάθεια για να υπάρξει μια minimum συμφωνία με τους Συνεταιριστές και τους αγροτοσυνδικαλιστές, στις βασικές αρχές του νομοσχεδίου, κάνοντας κάποιες επιμέρους τροποποιήσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να \”παγώσει\” η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αναμόρφωσης του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος, η οποία – γενικά – κρίνεται αναγκαία, αλλά όχι με τον τρόπο που προωθείται απο την κυβέρνηση.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook