Εκδηλώνονται σταδιακά οι \”μνηστήρες\” για τη θέση του Περιφερειάρχη Κρήτης. Μετά την δεδομένη παρουσία στις προσεχείς εκλογές του νυν Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, έρχεται η σειρά του πρώην (διορισμένου και όχι αιρετού) Περιφερειάρχη Κρήτης Σερ. Τσόκα να εκδηλώσει την επιθυμία για υποψηφιότητα στις εκλογές του Μάη.

Σήμερα ο Σ. Τσόκας επιβεβαίωσε την φημολογία που τον ήθελε να ενδιαφέρεται για τη θέση του Περιφερειάρχη Κρήτης, καθώς μιλώντας στο radio 9,84 τόνισε πως έχει την φιλοδοξία να είναι επιλογή του κόσμου, σχηματίζοντας έναν συνδυασμό με πρόσωπα απ\’ όλους τους χώρους.

Η επιθυμία Τσόκα, ενός προσώπου που υπηρετεί σε κυβερνητικό πόστο, όντας Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης, στέλνει μήνυμα για τις προθέσεις Σαμαρά, αφού αποδεικνύονται όνειρα θερινής νυκτός τα σενάρια για στήριξη Σαμαρά – Βενιζέλου προς συγκεκριμένο υποψήφιο.

Την ίδια ώρα που το όποιο πλεονέκτημα Αρναουτάκη δείχνει να κλονίζεται, καθώς βρίσκει απέναντι του έναν ισχυρό αντίπαλο που βρίσκεται επίσης στο κυβερνητικό τόξο, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του για τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις προσεχείς εκλογές.

Το πρόσωπο που θα επιλέξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτελέσει καταλύτη για την τελική έκβαση των εκλογών, καθώς ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε επίπεδο εθνικών εκλογών είναι η πρώτη δύναμη στο νησί.

Εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει να \”κατέβει\” στην Περιφέρεια Κρήτης με δύο επιλογές, τότε γίνεται ξεκάθαρο πως ποντάρει στη δεύτερη Κυριακή (εφόσον υπάρξει) στην  οποία θα στηριχθεί ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού ο οποίος θα έχει φτάσει ως εκεί.

Την ίδια ώρα ο Γ. Κουράκης κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του, ενώ όπως εκτιμούν οι συνεργάτες του, όσο οι μέρες περνούν τόσο εκείνος απομακρύνεται από την επιλογή της Περιφέρειας, παραμένοντας στη Λότζια.

flashnews.gr / Μ. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook