Στην Αθήνα βρέθηκε ως προσκεκλημένος της Eurobank ο γνωστός γκουρού των αναδυόμενων αγορών και εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton Emerging Markets Group, Μάρκ Μόμπιους.

Στην εκδήλωση της τράπεζας όπου παρουσίασε τις απόψεις του για την ελληνική και τις αναδυόμενες αγορές, δήλωσε ότι η χώρα μας έχει μπει πλέον για τα καλά στον δρόμο της ανάκαμψης και πιστεύει ότι τα επίπεδα τιμών είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τοποθετήσεις.

Έχει βάλλει στο μικροσκόπιο 41 εταιρείες της εγχώριας αγοράς για να επενδύσει. Θεωρεί ότι το εγχείρημα της ευρωζώνης και του ευρώ τελικά πέτυχαν και περιμένει να εκδηλωθεί αντίστοιχη προσπάθεια νομισματικής ένωσης στην ΝΑ Ασία τα επόμενα χρόνια.

Για τις αναδυόμενες αγορές δήλωσε ότι συνεχίζουν να παρουσιάζουν εξαιρετικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς οι χώρες αυτές προβλέπεται να αναπτύσσονται με διπλάσιους ρυθμούς από τις ανεπτυγμένες, παρουσιάζουν εξαιρετικά χαμηλό δημόσιο χρέος και έχουν μεγάλα πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Επιπρόσθετα ο μέσος επενδυτής είναι σημαντικά υποεπενδεδυμένος στις αγορές αυτές, άρα προβλέπεται να συνεχισθεί η εισροή κεφαλαίων.