O Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου καλεί όλο τον κόσμο του Ηρακλείου που πλήττεται από την ανεργία και από όλα τα μέτρα που έχουν περάσει το τελευταίο έτος να κατέβει στη φετινή πορεία της Πρωτομαγιάς.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «οι άνεργοι στην πόλη μας έχουν φτάσει τους 30.000, ενώ όσοι “τυχεροί” δουλεύουνε δεν ξέρουν για πόσο ακόμα θα έχουνε δουλειά και με τί συνθήκες.

 Πρέπει να βγούμε στο δρόμο να φωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο και ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε άλλες ταπεινώσεις.

 Είμαστε η περιφέρεια με την μεγαλύτερη άνοδο της ανεργίας το τελευταίο έτος. Δεν μπορούν να παίζουν άλλο με την αξιοπρέπεια μας.

Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.
Μετά το τέλος της πορείας θα μαζευτούμε στο πάρκο Γεωργιάδη να συζητήσουμε για το μέλλον του συλλόγου, τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε και να γνωριστούμε καλύτερα.

Θα υπάρχει συλλογική κουζίνα όπου ο καθένας θα φέρει από κάποιο φαγητό ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική. Στην παρέα μας θα είναι και εκπρόσωπος από το Κοινωνικό Ιατρείο Ρεθύμνου για να μας ενημερώσει για αυτή την αξιόλογη κίνηση άμεσης αλληλεγγύης.

Καλούμε τους εργαζομένους και ανέργους του Ηρακλείου να συναντηθούμε στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10.00 πμ για να διαδηλώσουμε μαζί με τους υπόλοιπους Ηρακλειώτες για ένα καλύτερο μέλλον, ενάντια στα μέτρα που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία και μετά στο πάρκο Γεωργιάδη για να συντονιστούμε και να καθορίσουμε τη συνέχεια του συλλόγου.

Αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε στη πόλη μας πρέπει να δυναμώσει και να γραφτούν μέλη όλοι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, με μπλοκάκι, οι εκ περιτροπής εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι στη «μαύρη» εργασία. Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο σύλλογος.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook