Ολόκληρη κομπίνα, από Κρήτη μέχρι Αθήνα, είχαν στήσει δύο άτομα, για ένα πλαστό διαβατήριο... αξίας 2000 ευρώ.

Το σχέδιο τους όμως δεν ολοκληρώθηκε και χθες το πρωί, στον Άγιο Νικόλαο συνελήφθη ένας 21χρονος Αλβανός, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και του Γραφείου Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνση Λασιθίου, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, χθες προσήλθε στο Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, προκειμένου εφοδιαστεί με διαβατήριο, επιδεικνύοντας για το λόγο αυτό στους αστυνομικούς, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με στοιχεία 24χρονου, που εκδόθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας Αττικής, για το οποίο όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί απώλεια την 09.10.2013.

Από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου προέκυψε ότι ο 21χρονος, προμηθεύτηκε το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας το οποίο έφερε την φωτογραφία του, από ομοεθνή του στην Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.