Μαραθώνιος δόθηκε σήμερα από φιλόζωους σε όλη την διαδρομή από Θεσσαλονίκη για Χανιά για έναν νταή οδηγό που όχι μόνο είχε δεχτεί παράνομα ασυνόδευτο ζώο (από πώληση) στο ΚΤΕΛ αλλά και δεν επέτρεσε σε ιδιοκτήτρια ζώου να πάρει το ζώο στην καμπίνα επιβατών, όπως ορίζει ο νόμος.

Η κ. Μπομπολάκη μας ενημέρωσε για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης που αναχώρησε στις 11:30 πμ. από την Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Χανιά και μετά το Ρέθυμνο. Σε αυτό το λεωφορείο, με αριθμό 61 και πινακίδα ΗΚΖ 7117 υπήρχε μικρόσωμο, ασυνόδευτο ζώο, στο χώρο των αποσκευών κατά παράβαση της νομοθεσίας που απαγορεύει το ταξίδι ασυνόδευτου ζώου αλλά και την τοποθέτηση ζώων στις αποσκευές.

Ακόμη, ο οδηγός είχε απαγορεύσει σε μία κοπέλα να πάρει το μικρόσωμο σκυλάκι στην καμπίνα μαζί της και την υποχρέωσε να το βάλει και αυτό στο χώρο των αποσκευών αφού την εκβίασε ότι θα φύγει χωρίς αυτήν και το σκυλί.

\’\’Ο νταής  οδηγός, παρά τις συστάσεις  των αρμοδίων του ΚΤΕΛ  Θεσσαλονίκης – που γνωρίζουμε ότι έχει προσαρμοστεί πλήρως με τη νομοθεσία – και τις προσπάθειες της ιδιοκτητριας του  ενός σκύλου αρνηθηκε  να μεταφέρει, ως όφειλε και υποχρεούτο τα ζώα  στην καμπίνα  των επιβατών. Στις εκκλήσεις της κοπέλας  η οποια  ετοιμαζόταν  να καλέσει την αστυνομία ο οδηγός  της ειπε ή κατεβαινεις  τωρα απο το λεωφορείο μαζί με το σκυλί σου και τις αποσκευές σου ή φευγω  τωρα αμεσως, εχοντας αναμένη την μηχανή του\’\’, αναφέρει η κ. Μπομπολάκη.

Το γεγονός αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι ακόμη και αν τα ΚΤΕΛ δεν παρανομούν, παρανομούν οι οδηγοί τους που κάνουν ό,τι θέλουν.

Εθελοντής φιλόζωος περίμενε το λεωοφρείο στη Λάρισα, αφού είχε ειδοποιήσει και την αστυνομία. Παράλληλα, ενημερώθηκε το Υπ. Μεταφορών και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών  του  Υπουργείου  οι οποίοι επικοινώνησαν άμεσα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Χανίων για να τον ενημερώσουν για τη στάση του οδηγού.
 
Ο πρόεδρος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον οδηγό, ζητώντας του να ανεβάσει τα ζώα στην καμπίνα.

\"\"
 
Παρόλαυτα, ο οδηγός συνέχισε την θρασύτατη και παράνομη στάση του λέγοντας ότι \’\’άλλο οι άνθρωποι και άλλο τα ζώα\’\’.

\’\’Δεν είμαστε το ίδιο και ότι πρέπει να ταξιδεύουν κάτω, ότι \’\’έχει 5 κοπέλια και δε θα βάλει το σκυλί  το ίδιο με τα παιδιά του\’\’ και επικαλέσθηκε ακόμα και αλλεργία δική του που θα του προκαλέσουν τα σκυλιά και θα κλείσει ο λαιμός του με αποτέλεσμα… να σκοτωθούν όσοι είναι στο λεωφορείο αφού εκείνος δεν θα είναι σε θέση να οδηγήσει!

 
Οιι δύο αστυνομικοί, που συνεργάστηκαν με τους φιλόζωους άψογα, τον ενημέρωσαν ότι εάν δεν ανεβάσει τα δύο σκυλιά επάνω θα αναγκαστούν να τον μεταφέρουν στο αυτόφωρο και να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας για την τύχη του λεωφορείου και των επιβατών.
 
 Με τα πολλά και με τις συστάσεις της αστυνομίας τα ανέβασε επάνω τα ζώα απειλώντας και την ιδιοκτήτρια του σκύλου ότι μπορεί τώρα να τα ανεβάσει αλλά θα τα πάρει στη Λαμία και θα τα πετάξει έξω.
 
Έτσι ειδοποιήθηκε και άλλος φιλόζωος εθελοντής, στη Λαμία. Μόλις έφτασε το λεωφορείο εκεί, ακολούθησε παρόμοιο σκηνικό και ο οδηγός αναγκάσθηκε και πάλι να ξεκινήσει με τα ζώα στην καμπίνα.
 
Ο παραλήπτης του ασυνόδευτου ζώου με τον οποίο επικοινώνησε η κ Μπομπολάκη βρίσκεται στο Ρέθυμνο και αγόρασε το ζώο από αγγελία, από έμπορο στη Θεσσαλονίκη! Φιλόζωος και να δέχεσαι να μπει το ζώο σου σε ένα κλουβί από τη Θεσσαλονίκη και μετά στο πλοίο και μετά να έρθει στην Κρήτη…Σαν πακέτο!Χωρίς νερό ή τροφή.
 
Το συμπέρασμα απ την υπόθεση είναι ότι πρέπει να απαιτούμε, με τη γνώση του νόμου, να εφαρμοστούν όσα ορίζει και να μην αφήνουμε κανένα οδηγό να κάνει ό,τι θέλει.
adespoto.gr
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook