Μεγάλα προβλήματα στο Μεσολόγγι, την Πάτρα, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, προκάλεσαν οι καταιγίδες και οι δυνατοί άνεμοι που ξέσπασαν σήμερα το πρωί.

Στο Μεσολόγγι λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκαν ζημιές στις στέγες παραδοσιακών σπιτιών στην περιοχή Τουρλίδα, που βρίσκεται κοντά στην λιμνοθάλασσα και καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων στην περιοχή Περιθώρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το onairnews.gr πολίτες «εγκλωβίστηκαν» στην καταιγίδα στην παραλιακή ζώνη του Μεσολογγίου.


Στη Ναύπακτο, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις των παζαριών στην περιοχή Γρίμποβο, καθώς και σε υπαίθριες εγκαταστάσεις καταστημάτων.

Στην Πάτρα, η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από δέκα κλήσεις για παροχή βοήθειας από πτώσεις δένδρων, ενώ η καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, από το πρωί εξαιτιας της έντονης βροχόπτωσης έχει κοπεί το ρεύμα στα Δεμένικα με αποτέλεσμα οι αντλίες να μην μπορούν να δουλέψουν, ενώ άλλη μία φορά το Δημοτικό σχολείο της περιοχής έχει γεμίσει νερά. Μάλιστα, ο Δήμος της Πάτρας φέρεται να είναι έτοιμος να προσφύγει στον εισαγγελέα, αναζητώντας ευθύνες για τη μη πίστωση χρημάτων και την πληρωμή μηχανημάτων προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι ζημιές από την κακοκαιρία. Διαβάστε περισσότερα στο thebest.gr

Στον Πύργο, η πρωινή καταιγίδα με τους απανωτούς κεραυνους στον Πύργο ξαναζωντάνεψε τον φόβο της πλημμύρας. Ορισμένοι δρόμοι πλημμύρισαν για λίγα λεπτά, ενώ αρκετοί άνθρωποι βγήκαν με τις σκούπες για να καθαρίσουν τα φρεάτια και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Διαβάστε περισσότερα στο patrisnews.comΗ πρόγνωση του καιρού

Για την Πέμπτη, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν έως το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

- Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

- Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

protothema.gr