Ικανοποίηση κατοίκων, εκπροσώπων της επιτροπής πολιτών και του Λευτέρη Αυγενάκη μετά τη συνάντηση με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων

Θετική ήταν η έκβαση της συνάντησης για την σύνδεση του δρόμου Καρτερού - Επισκοπής με τον ΒΟΑΚ, που είχαν σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τον Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο και της Εξουσιοδοτημένης Επιτροπής Διαχείρισης του προβλήματος, αποτελούμενης από τους Δημοτικούς Συμβούλους Χερσονήσου κ.κ. Μανώλη Καλαιτζάκη και Γιώργο Μεραμβελιωτάκη και τους κατοίκους κ.κ. Σταύρο Καρακατσάνη και Γιάννη Φραγκούλη που εκπροσωπούν 60 φορείς των πρώην Δήμων Επισκοπής και Γουβών.

Στη σημερινή συνάντηση, η οποία ήταν συνέχεια της αυτοψίας που είχε γίνει στο σημείο, μερικές εβδομάδες πριν, από κλιμάκιο του Υπουργείου με επικεφαλής τον κ. Θ. Πανουτσόπουλο, αποφασίστηκε να δοθεί λύση μέσω ενός παράπλευρου οδικού τμήματος, νότια του ΒΟΑΚ. Πιο συγκεκριμένα με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται οι ιδιοκτησίες που ευρίσκονται πέραν του πρατηρίου και πριν τον επαρχιακό δρόμο προς Επισκοπή, αλλά και κατά την έξοδο των οχημάτων από το πρατήριο με σκοπό την κατοχύρωση της Οδικής Ασφάλειας στην περιοχή τα οχήματα θα εισέρχονται στο οδικό τμήμα δεξιά του ΒΟΑΚ, μονοδρομημένο προς Χερσόνησο, θα κινούνται σε αυτό έως τον επόμενο κόμβο και θα εισέρχονται στον ΒΟΑΚ από τον κλάδο του Α/Κ ΚΤΕΟ, έχοντας διανύσει παράλληλη, προς τον ΒΟΑΚ, πορεία μήκους 700 μέτρων.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, στην μελέτη χρειάζεται να ληφθεί υπόψη η γεωμετρική αναδιαμόρφωση της λωρίδας επιτάχυνσης του Α/Κ ΚΤΕΟ και η βελτίωση της συμβολής του οδικού τμήματος με την υπ’ αριθμ. 48 επαρχιακή οδό, λόγω μεγάλης κλίσης και μέτριας ορατότητας. Συνεπώς και για τις δύο κινήσεις (έξοδος- είσοδος στον αυτοκινητόδρομο) είναι απαραίτητη, η ύπαρξη αυτού του παράπλευρου οδικού τμήματος, νότια του ΒΟΑΚ.

Με τον τρόπο αυτό, υπάρχει πλέον τήρηση των προδιαγραφών, δεν υφίσταται πλέξη της κυκλοφορίας, τηρείται ο έλεγχος του εν λόγω οδικού τμήματος και εξασφαλίζεται εν γένει η ασφάλειά του και τελικά εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Επισκοπής, σεβόμενοι και την δραστηριότητα του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Τα όσα αποφασίστηκαν στη συνάντηση κοινοποιήθηκαν και στον Διευθυντή της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ κ. Αγαπάκη ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα εκπόνησης -άμεσα- της σχετικής μελέτης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει την παραπάνω λύση ως προσωρίνη, μέχρι την ολοκλήρωση κατασκευής της βελτίωσης κυκλοφοριακής χάραξης του ΒΟΑΚ.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την εξέλιξη ο οποίος δήλωσε ότι «χωρίς να επηρεάζεται η πρόσβαση στο πρατήριο, δίνεται λύση για έξι χιλιάδες και πλέον κατοίκους, οι οποίοι, είτε αναγκάζονταν να διανύουν μια απόσταση 1.500 μέτρων, σε ένα επικίνδυνο σημείο, είτε στην προσπάθειά τους να αποφύγουν όλη αυτή την παράκαμψη γίνονταν παραβάτες, δημιουργώντας επιπλέον κινδύνους. Κλείνοντας, οφείλω να αναγνωρίσω την αγωνιστικότητα και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν, τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι εκπροσώποί τους.»