Την άμεση λύση της κατάληψης στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ζητούν με ερώτηση τους 32 βουλευτές της ΝΔ . Οι «γαλάζιοι» βουλευτές τονίζουν μεταξύ άλλων στην ερώτηση τους πως η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, με τεράστιο πολιτικό κόστος, ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και ραδιοφωνίας -ΝΕΡΙΤ.

Ωστόσο παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, έκτοτε, το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής μιλώντας στον Real Fm 97.8 και την Κάτια Μακρή υποστήριξε ότι την τελική απόφαση για ενδεχόμενη επέμβαση στο ραδιομέργαρο θα πρέπει να την πάρει ο υπουργός Οικονομικών.

«Η Αγία Παρασκευή, όντως, παραμένει υπό κατάληψη και εκείνο το οποίο είπα και στη Βουλή είναι ότι αν δεν πάει η Δημόσια Τηλεόραση και μάλιστα σύντομα στην Αγία Παρασκευή, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει η Δημόσια Τηλεόραση την Ελληνική Προεδρία και η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από την Κατεχάκη. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί πια –δεν είναι δική μου απόφαση, όπως καταλαβαίνετε- αλλά είναι μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί» είπε ο Παντελής Κάψής

Ο Διάλογος που ακολούθησε ήταν αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Κ.Μακρή: Μισό λεπτό, όταν λέτε «πρέπει να ληφθεί αυτή η απόφαση» ποια είναι η απόφαση, δηλαδή, που πρέπει να ληφθεί; Να πάει Εισαγγελέας -ας πούμε- και να ανακοινώσει…

Π.Καψής: Ακριβώς, νομίζω ότι είναι ζήτημα Εισαγγελέα.

Κ.Μακρή: … Την εκκένωση του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής;

Π. Καψής: Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη διαδικασία. Είναι πλέον ζήτημα του Εισαγγελέα.

Κ. Μακρή : Ναι. Όταν λέτε, λοιπόν, ότι πρέπει να παρθεί αυτή η απόφαση, υποθέτω ότι εννοείτε ότι πρέπει να παρθεί κεντρικά από την κυβέρνηση.

Π. Καψής: Εγώ και τυπικά –αν θέλετε- δεν έχω την αρμοδιότητα. Ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών. Να ζητηθεί η απόδοση του κτιρίου στο Δημόσιο. Και υπάρχει και ένα άλλο μείζον ζήτημα, το οποίο εκδηλώθηκε αυτό το τελευταίο διάστημα: Μια σειρά δολιοφθορών σε κεραίες της Δημόσιας Τηλεόρασης, οι οποίες κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει. Δεν μιλάω μόνο για τον επαναπρογραμματισμό των κεραιών που είχαμε παλαιότερα για να προβάλουν το πρόγραμμα που εκπέμπουν οι της πρώην ΕΡΤ, εννοώ δολιοφθορές κανονικές, καταστροφές που γίνονται, με κόστος σοβαρό. Αυτά πρέπει να τελειώσουν πια.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook