Τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους Cessna Caravan που αγνοείτο από χθες στο βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού, στη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια, εντοπίστηκαν και οι 14 άνθρωποι που επέβαιναν στο 20θέσιο ελαφρύ επιβατικό αεροπλάνο βρέθηκαν νεκροί, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

«Το αεροσκάφος (με κωδικό) XATXM με 13 επιβάτες και έναν πιλότο εντοπίστηκε. Δυστυχώς δεν υπήρξαν επιζώντες», ανέφερε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών Χεράρδο Ρουίς Εσπάρσα.

Το μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο, το οποίο ανήκε στην εταιρία Aeroservicio Guerrero, αγνοείτο από την Δευτέρα το πρωί, όταν είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Λορέτο με προορισμό τη Σιουδάδ Κονστιτουσιόν.

Βρέθηκε περίπου 22,5 χλμ. «στα δυτικά του αεροδρομίου του Λορέτο», από όπου είχε απογειωθεί, στη Σιέρα ντε λα Χιχάντα, μια οροσειρά κατά μήκος του Κόλπου της Καλιφόρνιας, στην πολιτεία Νότια Μπάχα Καλιφόρνια.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους ήταν όλοι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές. Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς η τροπική καταιγίδα Οκτάβε έπληττε την περιοχή. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook