Υλικά

• 500 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
• 500 γρ. λάπαθα, ψιλοκομμένα
• 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 80 γρ. άνιθο, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 40 γρ. ρακί
• 2 αυγά
• 10 γρ. γλυκάνισο, τριμμένο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• Αλεύρι μαλακό (όσο πάρει)
• 250 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Σε μεγάλη μπασίνα (μπώλ), βάζουμε τα χόρτα (σπανάκι και λάπαθα) και τα αλατίζουμε. Χειροτρίβουμε πολύ καλά μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. 

Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το άνιθο, το δυόσμο, τα αυγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο και τη ρακί. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ενα σφικτό χυλό που να στέκεται στο κουτάλι. 

Βάζουμε για 30 λεπτά της ώρας στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα. Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τους χορτοκεφτέδες.

Tηγανίζουμε και απο τις δυό πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.