Σταδιακή αλλά σταθερή είναι η αποκατάσταση της υγείας της Γκαμπριέλ Γκίφορντς, του μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ από την Αριζόνα που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στις 8 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή βγαίνει από το νοσοκομείο και θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης για την μακρά περίοδο της θεραπείας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μπορεί να κινεί τα μέλη της αλλά είναι ακόμα αβέβαιο αν μπορεί να μιλά ή να βλέπει. Το τραύμα από τη σφαίρα έχει προκαλέσει αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, αν και η ακριβής έκταση τους δεν είναι ακόμα γνωστή.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι γιατροί την έβγαλαν το μηχάνημα υποβοηθούμενης αναπνοής και σταδιακά αποκατέστησαν τις βλάβες στο δεξί μάτι. Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, κατάφερε να σταθεί όρθια με βοήθεια των γιατρών.

Παρά το ότι η κατάστασή της εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή και παρά το ότι η βελτίωση στην υγεία της έχει εντυπωσιάσει τους γιατρούς, κάθε μακροπρόθεσμη πρόβλεψη παραμένει δύσκολη.

Την Παρασκευή, ανακοίνωσε πάντως η οικογένεια της Γκίφορντς, θα μεταφερθεί στο Χιούστον του Τέξας για θεραπεία ώστε να αποκατασταθούν οι σωματικές και πνευματικές λειτουργίες. Θα παραμείνει περίπου δύο μήνες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια θα συνεχίσει την θεραπεία σαν εξωτερική ασθενής.

Στο νοσοκομείο του Τούσον της Αριζόνας μεταφέρθηκε στις 8 Ιανουαρίου σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από τον Τζάρεντ Λάφνερ.

Η Γκίφορντς είχε διοργανώσει εκδήλωση γνωριμίας και συζήτησης με τους ψηφοφόρους της όταν ο 22χρονος Τζάρεντ Λάφνερ εισέβαλε στο χώρο πυροβολώντας αδιακρίτως.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν –μεταξύ τους ένα κορίτσι εννέα ετών και ένας ομοσπονδιακός δικαστής– και 13 τραυματίστηκαν. Ο Λάφνερ, που βαρύνεται με απόπειρα δολοφονίας της Γκίφορντς και δύο βοηθών της, θα προσαχθεί τη Δευτέρα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook