Πρώτη ενημέρωση: 11:12

Υπό κατάληψη τελεί το Δημαρχείο Ιεράπετρας από το πρωί. Κάτοικοι και φορείς της πόλης διαμαρτύρονται για το νοσοκομείο το οποίο όπως αναφέρουν βρίσκεται σε οριακό σημείο αφού από σήμερα Παθολογική και Χειρουργική κλινική δεν λειτουργούν.Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00 ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει με την Επιτροπή Αγώνα της πόλης.Ο Δήμος Ιεράπετρας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και στο πλαίσιο αυτό παραμένουν κλειστές σήμερα οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο. Λειτουργούν κανονικά οι προνοιακές δομές προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενώ θα διευκολυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου για να συμμετέχουν.Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διεκδικούν:

Άμεση λειτουργία της χειρουργικής και παθολογικής κλινικής όλο το μήνα

Για την ασφαλή και πλήρη λειτουργία των κλινικών ζητούν: 4 παθολόγους, 4 καρδιολόγους, 4 παιδίατρους, 2 πνευμονολόγους, 3 ορθοπεδικούς, 2 γενικούς ιατρούς, 4 χειρουργούς, 2 μαιευτές- γυναικολόγους, 3 ακτινοδιαγνώστες, 3 οδοντίατρους, 3 ιατρούς βιοπαθολογίας, 2 οφθαλμίατρους, 4 αναισθησιολόγους, 2 Ω.Ρ.Λ.

Ο συνολικός αριθμός των ειδικευμένων ιατρών που χρειάζεται το ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας, όπως αναφέρουν,  είναι 45 για να λειτουργήσει ασφαλώς και να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες της Ιεράπετρας."Ζητάμε να καλυφθούν πλήρως οι κενές θέσεις του Νοσοκομείου μας. Όχι, γιατί απλά δεν θέλουμε να χάσουμε κάτι που έχουμε, αλλά γιατί είναι απόλυτη ανάγκη για τους κατοίκους της περιοχής μας. Γιατί 40.000 άνθρωποι δικαιούνται και πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο τους.

Ενώνουμε λοιπόν όλοι σήμερα, τη φωνή και τη δύναμη μας, και τονίζουμε πως δεν θα δεχθούμε σχεδιασμούς που θα ακυρώσουν τον κοινωνικό ρόλο και την προσφορά του Νοσοκομείου μας.

Δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση και την απαξίωσή του. Αυτό το μήνυμα στέλνουμε για άλλη μια φορά στην Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο, για να γνωρίζουν όλοι, πως η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Με τη σημερινή διαμαρτυρία, όλοι μαζί – πολίτες και φορείς – διατρανώνουμε το δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών μας να έχουμε τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούμαστε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης.

Δείτε το βίντεο:Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος μίλησε στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας: