Στην ανάγκη προστασίας των ελληνικών Προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) θα εστιάσει στις σημερινές του επαφές στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

Στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πορτογάλο ευρωβουλευτή κ. Vital Moreira και εν συνεχεία με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Εμπορίου κ. Karel De Gucht ο κ. Μηταράκης θα θέσει τα ζητήματα της προστασίας των Προϊόντων με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), των προωθούμενων συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τρίτες χώρες και της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Υπουργών αρμοδίων για θέματα Εξωτερικού Εμπορίου.

Ακολούθως ο ο υφυπουργός Ανάπτυξης θα έχει συναντήσεις με στελέχη του Διοικητικού μηχανισμού του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν οργανωτικά θέματα της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας.

Αύριο Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ αρμοδίων για το εξωτερικό εμπόριο και θα έχει σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με ομολόγους του.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook