Άδειες του ΟΠΑΠ και κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ υποσχόταν μία 47χρονη, η οποία κατηγορείται ότι εξαπάτησε 27 ανυποψίαστα άτομα σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, αποκομίζοντας σε διάστημα δύο ετών συνολικά 86.000 ευρώ.

Η 47χρονη συστηνόταν ως υπάλληλος υπουργείου, πείθοντας τα θύματά της ότι διαθέτει «υψηλές» γνωριμίες. Ανάμεσα στα θύματά της ήταν πολλοί γιατροί, που ενδιαφέρονταν να πάρουν κοινοτικά κονδύλια για την αναβάθμιση των ιατρείων τους, αλλά και άνεργοι, στους οποίους «έταζε» άδειες λειτουργίας καταστημάτων Προ-Πο.

Όπως έγινε γνωστό, η κατηγορούμενη «ψάρευε» τα υποψήφια θύματά της σε κεντρικό καφέ της Θεσσαλονίκης, όπου σύχναζε η ίδια. Όταν έπειθε τους «συνομιλητές» της για τη φερεγγυότητά της, τους ζητούσε δήθεν κάποια δικαιολογητικά αλλά και χρήματα, ως προκαταβολή, για να καταθέσει τα έγγραφα και να προχωρήσει τα αιτήματά τους.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, έπειτα από καταγγελία που έκαναν μία μάνα με την κόρη της από την Αλεξανδρούπολη, στις οποίες η επιτήδεια υποσχέθηκε άδεια του ΟΠΑΠ, αλλά τελικά άδεια… δεν είδαν ποτέ.

Η 47χρονη συνελήφθη, χτες το πρωί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που παραλάμβανε 800 ευρώ από τις δύο παραπάνω καταγγέλλουσες. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αναλυτικοί φάκελοι με τα υποτιθέμενα δικαιολογητικά που της έδιναν τα θύματά της.

Εξάλλου, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 47χρονη, κατά τον περασμένο Απρίλιο, έκλεψε από τις τσάντες δύο γυναικών-θυμάτων της το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ, ενώ σε βάρος της εκκρεμούν και δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 25 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση και πλαστογραφία.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη και κλοπή, ενώ, παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν κι άλλων ατόμων που εξαπατήθηκαν από την ίδια.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook