Η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη σημασία της οδικής ασφάλειας – δεδομένου πως οι αιτίες των οδικών ατυχημάτων είναι γνωστές και μπορούν να αποφευχθούν – είναι ο στόχος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στη Κρήτη από 7 έως 18 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία των τεσσάρων Επιμελητηρίων του νησιού και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών, τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) και την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά 16, 17 και 18 Νοεμβρίου θα συμβάλλουν στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και στη συμμόρφωση με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, προκειμένου, να μειωθούν τα θύματα της ασφάλτου και να αποφευχθεί απώλεια περισσότερων ανθρώπινων ζωών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του εξοπλισμού βιωματικής εκπαίδευσης που διαθέτει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» προσομοιάζοντας τις αιτίες τροχαίων ατυχημάτων ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα θα ενθαρρυνθούν οι συμμετέχοντες στην καλύτερη εφαρμογή των κανόνων οδικής ασφάλειας στην καθημερινή τους ζωή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook