Ο Σταμπς, ένας 16χρονος γάτος, έχει την τιμητική του στην πόλη Ταλκίτνα της Αλάσκα που απέχει 140 χλμ. βόρεια του Ανκορατζ.

Βρέθηκε πριν από δέκα χρόνια μαζί με άλλα γατάκια σε ένα κουτί έξω από ένα πολυκατάστημα της πόλης. Η διευθύντρια του καταστήματος αποφάσισε να τον κρατήσει και τον βάπτισε Στάμπς.

Όπως λένε οι κάτοικοι, όταν ήρθε η ώρα των δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι που κατέβαιναν, δεν ικανοποιούσαν κανέναν. Και μάλιστα, οι περισσότεροι από τους 800 κατοίκους στα ψηφοδέλτια έγραψαν το όνομα Στάμπς.

Ο όμορφος γάτος ήρθε πρώτος σε ψήφους και τα τελευταία 10 χρόνια είναι ο ανεπίσημος δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα την "Wall Street Journal", η θέση του δημάρχου σε αυτή την πόλη που θεωρείται ιστορική, είναι περισσότερο διακοσμητική και έτσι κανείς δεν είχε πρόβλημα να ανακηρυχθεί ο Στάμπς δήμαρχος. Πριν μερικούς μήνες, μάλιστα, οι πολίτες της Ταλκίτνα πάγωσαν όταν έμαθαν για την επίθεση που δέχθηκε ο γάτος- δήμαρχος.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα σκυλιά της πόλης αντιμετώπιζαν με σεβασμό τον Στάμπς, ένα αδέσποτο του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε βαρύτατα. Ο Στάμπς κατάφερε να σταθεί ξανά στα... πόδια του έχοντας την αμέριστη βοήθεια των κτηνιατρων της πόλης.