Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου έβαλε πριν από λίγο με δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Στη δήλωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:

\”Στις 11 Οκτωβρίου 2013 ως απλός δημότης του Δήμου Ηρακλείου, δημοσίευσα τις θέσεις μου όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος.

Έδωσα έμφαση στον αντιμνημονιακό χαρακτήρα του, στην αντικαλλικρατική διάθεσή του, στον αντιδημαρχοκεντρικό τύπο λειτουργίας του, στην διάθεσή του να δώσει έμφαση στην στήριξη του από κινήματα, πρωτοβουλίες και δίκτυα πολιτών και στην διάθεση του να στηρίξει, ιδίως σήμερα, κοινωνικές δομές απαραίτητες για την ανθρωπιστική κρίση στον κάθε δήμο.

Τόνισα επίσης ότι πρέπει να ενισχύσει συμμετοχικούς θεσμούς, να αποκαταστήσει με την απλή αναλογική την λαϊκή νόθευση και μέσα στο όραμα του, στο master plan ανάπτυξης το οποίο έχει σχεδιάσει, να μην επιτρέψει τόσο την εκποίηση της δημοτικής περιουσίας όσο και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Είχα αναφέρει τότε, ότι έχει σοβαρή υποχρέωση ο ΣΥΡΙΖΑ, βάση αρχών και ιδεολογίας, να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Στις 16 Οκτωβρίου του 2013 στην ομιλία μου στην Γενική Συνέλευση «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη», απέδειξα την αποτυχία του νυν Δημάρχου Γιάννη Κουράκη στην υλοποίηση των δεσμεύσεών του, τις οποίες είχε ανακοινώσει κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του στις 13/10/2010. Βάση των δεσμεύσεων αυτών, ο Δήμος Ηρακλείου θα αναδεικνυόταν σε κέντρο ισόρροπής και βιώσιμης ανάπτυξης, σε κέντρο γραμμάτων και πολιτισμού, σε κέντρο αλληλεγγύης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και σε πρότυπο συμμετοχικών διαδικασιών.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια πόλη που κάθε μέρα έχει ανάγκη από 900 συσσίτια, που κάθε χρόνο έχουμε 5.000 απολύσεις, που κλείνουν πάνω από 500 επιχειρήσεις το χρόνο, που 1.000 περίπου οικογένειες ζούνε με εισόδημα κάτω από 4.000 €.

Στα πλαίσια αυτής της πλήρους αποτυχίας της νυν Δημοτικής Αρχής αλλά και για να βοηθήσω ως πολίτης και ως βουλευτής, καθώς το οφείλω, πρότεινα την συγκρότηση από σήμερα εφτά θεματικών επιτροπών.

1. Επιτροπή Απάλυνσης του Κοινωνικού Πόνου.

2. Επιτροπή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. (Πρωτογενή-Δευτερογενή-Τριτογενή τομέα).

3. Επιτροπή Master plan συνολικής ανάπτυξης του Δήμου. (Η επιτροπή αυτή θα ασχοληθεί και με τυχόν αλλαγή ορίων δήμου λόγο της αντι- καλλικρατικής ψηφισμένης πολιτικής μας).

4. Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου & Διαχείρισης ( Έργων και προσώπων).

5. Επιτροπή Διασφάλισης Κοινωνικών Αγαθών. (Νερό-Ενέργεια)

6. Επιτροπή Περιβάλλοντος. (Κυκλοφοριακό-Πράσινο-Απορρίμματα).

7. Επιτροπή Πολιτισμικής Ταυτότητας.

Οι παραπάνω εφτά επιτροπές πρέπει να στελεχωθούν με άτομα από όλους τους δήμους που συνενώθηκαν, άτομα τα οποία οφείλουν να σηκωθούν από τον καναπέ τους και μαζί με τα κινήματα τις πρωτοβουλίες και τα δίκτυα, να αποτελέσουν τον κορμό του ψηφοδελτίου της νίκης.

Πάντα πίστευα ότι η πολιτική ξεπερνά τα πρόσωπα και πρέπει να ξεπερνά και τις φιλοδοξίες, άλλωστε, το συμμετοχικό είναι αυτό που προέχει στις μέρες μας. Επειδή λοιπόν πάντοτε ήμουν σταθερά προσηλωμένος σε αρχές, αξίες και ιδεολογική συνέπεια δεν θα επιτρέψω η συζήτηση για τα πρόσωπα να υπερκεράσει το διακύβευμα των θέσεων για ανατροπή.

Ευχαριστώ από καρδιάς, τους δεκάδες συμπολίτες που με προτρέπουν να διεκδικήσω την θέση του Δημάρχου στο Δήμο Ηρακλείου, αλλά η δουλειά μου ως βουλευτής στο μόνο μη ενοχικό κόμμα, το κόμμα της ελπίδας και της προοπτικής για τον τόπο μας, δεν μου επιτρέπει να αναπαραγάγω μια πολιτική που χρόνια ζούσε το Ηράκλειο και η οποία πρέπει επιτέλους να αλλάξει.

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην σκόπιμη ανακύκλωση προσώπων, τέλος στο σύνδρομο του Υφυπουργού, τέλος στα κάθε είδους κομματικά σενάρια που επένδυαν στο κομματικό όφελος και όχι στον τόπο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook