O 37χρονος Ιρανός \”Alireza M \” συνελήφθη για κατοχή ενός κιλού αμφεταμινών και οι δικαστές αποφάσισαν την εκτέλεσή του.

Την ώρα που τον οδηγούσαν στην αγχόνη ήταν πολύ φοβισμένος. Οι φρουροί της φυλακής τον οδήγησαν στην αίθουσα εκτελέσεων. Του πέρασαν το σκοινί και τον απαγχόνισαν.

Έπειτα από δώδεκα λεπτά επιβεβαίωσαν το θάνατό του και έστειλαν τη σωρό του στο νεκροτομείο.

Την επομένη ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να τον παραδώσει στην οικογένειά του.

Μπήκε στο χώρο που είχαν τοποθετήσει το νεκρό του σώμα και παρατήρησε κάτι που δεν είχε ξαναδεί όσα χρόνια έκανε αυτή τη δουλειά. Το πλαστικό με το οποίο ήταν τυλιγμένος είχε θολώσει. Ο άνδρας ήταν ακόμη ζωντανός!

Άμεσα ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και τον παρέλαβαν οι αρχές καθώς έπρεπε να εκτελεστεί για δεύτερη φορά. Το επιχείρημά τους είναι πως έχει καταδικαστεί σε θάνατο και όχι σε απαγχονισμό, προκειμένου να θεωρηθεί ότι η ποινή του εκτελέστηκε ήδη.

\”Ο άνθρωπος έχει καταδικαστεί σε θάνατο από το Επαναστατικό Δικαστήριο με την ποινή του θανάτου. Αυτή τη φορά θα επιβεβαιωθεί από το ιατρικό προσωπικό \” ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Ο εκπρόσωπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν Mahmood Amiry-Moghaddam έχουν εκφράσει ήδη την ανησυχία τους για τον αυξημένο αριθμό θανατοποινιτών στη χώρα και ζητούν να του αποδοθεί χάρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook