Με απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου , η πρόταση του Δήμου Χερσονήσου «Αποτύπωση, Κτηματογράφηση και Σύνταξη Πράξης Εφαρμογής Γουρνών» προϋπολογισμού 243.000 €, εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού 2013».

Το πρόγραμμα ήταν αυστηρά ανταγωνιστικό και σε σύνολο 283 προτάσεων συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 36.392.157,56 €, εγκρίθηκαν 61 προτάσεις προϋπολογισμού 4.023.143,56 €.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Η χωροταξία και η Πολεοδομία αποτελούν βασικούς άξονες της ορθολογικής ανάπτυξης ενός τόπου. Στον προγραμματισμό του Δήμου αποτελούν βασικούς τομείς πρώτης προτεραιότητας.

Πολλές πολεοδομικές μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη και καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για την εκπόνησή τους. Το Πράσινο Ταμείο αποτελεί χρηματοδοτικό μέσο, ουσιαστικής στήριξης των Δήμων στον τομέα του Περιβάλλοντος. Ο Δήμος μας έχει εξασφαλίσει σημαντικές χρηματοδοτήσεις για πολλές προτάσεις του που έχει καταθέσει στο Πράσινο Ταμείο» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook