Συγκλονιστική μαρτυρία στον ΣΚΑΪ και το δελτίο ειδήσεων με το Νίκο Ευαγγελάτο. Πολίτης καταγγέλλει ότι του “άδειασαν” απροειδοποίητα τις καταθέσεις για κλήση τροχαίας παράβασης του 1992 στο Κιάτο.

Συγκεκριμένα η εφορία Κορίνθου έδωσε εντολή για κατάσχεση του λογαριασμού του για πρόστιμο των 830 ευρώ που είναι οι προσαυξήσεις κλήσης του 1992, χωρίς όπως ο ίδιος καταγγέλλει να τον ειδοποιήσει κανείς. Ο πολίτης το κατάλαβε όταν προσπάθησε να ενημερωθεί για το υπόλοιπο του λογαριασμού του και διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ υπόλοιπο, αφού του είχαν κατάσχει 500 ευρώ και 50 λεπτά από έναν λογαριασμό και 40 ευρώ από τον άλλο.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα τα προηγούμενα εκκαθαριστικά της εφορίας ήταν μηδενικά, φαίνεται πως δεν χρωστά ενώ σε κάποια είχε και επιστροφή. Όπως υποστηρίζει, στη ΔΟΥ που απευθύνθηκε για διευκρινίσεις αρνήθηκαν να του πουν “που τελικά πήγαν αυτά τα λεφτά”.

Βρήκαν λιγότερα χρήματα σε 50.000 λογαριασμούς

Κατάσχεση ποσών σε περισσότερους από 50.000 λογαριασμούς έχει κάνει η εφορία για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", ενώ τα αιτήματα που έχουν δεχθεί και έχουν εκτελέσει οι τράπεζες από τις αρχές του έτους εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 130%!

Το ύψος των καταθέσεων όπου γίνεται η κατάσχεση, ξεκινά από λίγα ευρώ και φτάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

newmoney.gr