Ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφασή του να παραιτηθεί από επικεφαλής του κεντρώου κινήματος Επιλογή Πολιτών και να εγκαταλείψει και την πολιτική αυτή δύναμη.

Ο Μόντι εξήγησε ότι η παραίτησή του οφείλεται στην διάσταση απόψεων με έντεκα γερουσιαστές του, σχετικά με το περιεχόμενο του νέου προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρώην Πωθυπουργός δεν συμμερίζεται την λογική στην οποία βασίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014.

«Αύριο θα εγκαταλείψω την ομάδα γερουσιαστών της Επιλογής Πολιτών και θα προσχωρήσω στην ίδρυση μιας ομάδας ανεξάρτητων γερουσιαστών», ανέφερε ο Μόντι σε μια γραπτή ανακοίνωσή του.

Ο Μόντι ίδρυσε την Επιλογή Πολιτών τον Ιανουάριο, για να πάρει μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου. Στην ψηφοφορία για τη βουλή η Επιλογή Πολιτών κατάφερε να εξασφαλίσει 10,8% και για την γερουσία 9,4%.

Εδώ και καιρό όμως οι εντάσεις στο εσωτερικό της κεντρώας δύναμης αυτής ήταν όλο και συχνότερες, λόγω κυρίως της διάστασης απόψεων ανάμεσα στον Μόντι και σε στελέχη του χριστιανοδημοκρατικού χώρου.

Ο Μόντι έχει οριστεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο ισόβιος γερουσιαστής.

protothema.gr