«Δεν θα πάρουν την άδεια των συνδικαλιστών οι ελεγκτές για να ελέγξουν», διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο περιστατικό παρεμπόδισης του έργου ελεγκτών του υπουργείου Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για το οποίοδιετάχθη επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση.
«Δεν θα πουν οι συνδικαλιστές τι θα κάνουν οι ελεγκτές. Δεν τους πέφτει κανένας λόγος», δήλωσε ο υπουργός μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τόνισε ότι «όσοι έκαναν αυτές τις πράξεις μπορούν ήδη να ψάχνουν για δουλειά. Δεν έχουν καμία σχέση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Σε δηλώσεις της στο Mega, η κ. Ρέα Μεσολογγίτου, μια εκ των δύο ελεγκτών που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο της Κέρκυρας, κατήγγειλε ότι υπήρξαν απειλές εναντίον τους από συνδικαλιστές και κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα.
Όπως εξήγησε, οι δύο επόπτες έφτασαν στο νοσοκομείο γύρω στις 14.40 και ο έλεγχος ξεκίνησε στις 15.15 από τον 4ο όροφο του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την ίδια, όταν αναζητήθηκαν κάποια ονόματα ατόμων που έπρεπε να είναι στη θέση τους κατέφθασαν συνδικαλιστές και παρεμποδίστηκε ο έλεγχος, ο οποίος συνεχίστηκε αργότερα παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικών.
«Η συμπεριφορά ήταν εκτός ορίων… Με το περιπολικό φύγαμε από το νοσοκομείο σαν να είμαστε κατάδικοι», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας, Παναγιώτης Καλυβόπουλος, διευκρίνισε ότι η αναστάτωση δημιουργήθηκε όταν οι επόπτες έφτασαν στο 2ο όροφο όπου αναζήτησαν έναν γιατρό ο οποίος είχε κληθεί σε άλλη κλινική για να κάνει μια γνωμάτευση.
«Δεν διαπιστώθηκε καμία απουσία», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στη μορφή του ελέχγου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook