Σχεδόν μισοτιμής θα μπορούν να αγοράζουν πλέον όλα τα προϊόντα (από φρούτα και λαχανικά, μέχρι κρέας και ψάρια) οι καταναλωτές στους χώρους της κεντρικής λαχαναγοράς του Ρέντη, εκεί όπου από σήμερα θα λειτουργεί η «Αγορά του Καταναλωτή».
Το νέο θεσμό εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μετέβη μαζί με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη στην πρότυπη «Αγορά του Καταναλωτή», η οποία δημιουργήθηκε στην κεντρική λαχαναγορά. Λίγη ώρα αργότερα κατέφθασε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. 
Ο κ. Σαμαράς προσκλήθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς και τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά.
Η «Αγορά του Καταναλωτή» θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, αλλά και το Σαββατοκύριακο από τις 08:00 το πρωί έως και τις 17:00 το απόγευμα. 
Οι τιμές των προϊόντων θα είναι κοντά στις τιμές χονδρικής (κατά 40% πιο φθηνές από τα καταστήματα) που ως τώρα εξασφαλίζουν μόνο οι έμποροι. Οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται εκτός από φρούτα και λαχανικά, κρέας, ψάρια και ψωμί.

Αντώνης Σαμαράς: Βοηθάμε ελληνικές οικογένειες με «νοικοκύρεμα»

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, χαρακτήρισε την εξυγίανση του ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας) «θαύμα», το οποίο οδήγησε στη σημερινή πρωτοβουλία. 
«Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, επισημαίνοντας πως με ανάλογες κινήσεις στηρίζονται οι ελληνικές οικογένειες που βιώνουν δύσκολες στιγμές και αυτό, όπως είπε, σημαίνει κοινωνική πολιτική.
«Να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επισημαίνοντας πως αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες.
«Ξέρω ότι πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει. Σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα» δήλωσε, ζητώντας από τους πολίτες να θυμηθούν ποια ήταν η κατάσταση πριν από 16 μήνες. 
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην καταπολέμηση της ακρίβειας, τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.
«Η Πολιτεία, στους τομείς του εμπορίου, ασκεί κοινωνική πολιτική. Δεν σημαίνει να αυξάνεις το έλλειμμα σε βάρος των πολιτών. Πρέπει να αξιοποιείς το πλεόνασμα και να στηρίζεις τους πολίτες. Το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμό ή παρακρατικούς μηχανισμούς. Κτίζεται όταν με αξιοπρέπεια ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει φθηνές υπηρεσίες» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Η Αγορά του Καταναλωτή θα λειτουργεί εφτά ημέρες την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος του οικογενειακού προϋπολογισμού σε τιμές περίπου 40% χαμηλότερα σε σχέση με αυτές της λιανικής.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook