Συγκλονιστική είναι η ιστορία μιας μητέρας η οποία δεν μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί της και αναγκάστηκε να το αφήσει στα παιδικά χωριά SOS.

Tα όσα αναφέρει στο σημείωμα της αγγίζουν κάθε ανθρώπινη ψυχή και προκαλούν οργή για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων.

«Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν.

Ωσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ” την τσέπη του. Ηταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».

Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία και αυτός έστειλε το παιδί στα χωριά SOS.

Είναι μια από τις ιστορίες που αφηγήθηκε ο υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS Στέργιος Σιφνιός στην εφημερίδα Καθημερινή.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ πάνω από 500 γονείς έχουν στείλει τα παιδιά τους τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα, το 95% των παιδιών που έφταναν στα χωριά SOS ήταν θύματα κακοποίησης, κάτι που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι γονείς ξεκίνησαν να στέλνουν τα παιδιά τους στα παιδικά χωριά SOS λόγω κρίσης.

Οι μαρτυρίες ανθρώπων από τα παιδικά χωριά SOS είναι χαρακτηριστικές:

«Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS. Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά. «Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει.

«Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σ” αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα».

Το ακούω στη φωνή της. Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει.

«Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».

koutipandoras.gr από \”Καθημερινή\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook