Πολωνική επιχειρηματική αποστολή θα επισκεφθεί την Κρήτη από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2013 η οποία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις -b2b-με στόχο να κλειστούν συμφωνίες για την εξαγωγή ποιοτικών, πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων στην Πολωνία.

Το εμπορικό άνοιγμα στην Πολωνία επιχειρείται από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας της Κρητικής Οικονομίας, και την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό του νησιού.

Η προσπάθεια οικονομικής-εμπορικής προσέγγισης της Πολωνίας στηρίζεται από τα Επιμελητήρια του νησιού, την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη», τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τους φορείς του τουρισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού που υλοποιεί για την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό του νησιού μέσα από την προσπάθεια αυτή - σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς - θα επιδιώξει την ενίσχυση των Κρητικών εξαγωγών αλλά και την προσέλκυση τουρισμού από την Πολωνία.

Συγκεκριμένα η Πολωνική αποστολή θα αποτελείται από 8 εκπροσώπους εταιρειών εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης από εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων.

Στην Κρήτη θα βρεθούν ακόμη η Ελληνίδα Πρέσβης στην Βαρσοβία Τασία Αθανασίου, ο Πολωνός πρέσβης στην Ελλάδα Maciej, Krych ο Προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Παντελής Γιαννούλης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας Αλέξης Γεωργιάδης.

Θα συμμετέχουν ακόμη 3 δημοσιογράφοι από Πολωνικά μέσα ενημέρωσης, που θα καλύψουν και θα προβάλλουν την Κρήτη, τα Κρητικά προϊόντα, τον τουρισμό, και τον πολιτισμό του νησιού μας.

Οι συναντήσεις -B2B- σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνουν ως εξής:

-21/10/2013 στα Χανιά για τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και των Χανίων από τις 11:30 έως 18:30 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Ακτή Τομπάζη 31, Πλατεία Κατεχάκη , Χανιά - Ενετικό Λιμάνι) ενώ οι συναντήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων θα γίνουν στο Μέγαρο του Επιμελητήριου Χανίων τις ίδιες ώρες.

-22 και 23/10/2013 στον Άγιο Νικόλαο για τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Λασιθίου στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου Ερμής (Ακτή Κούνδουρου) από τις 10: 30 έως 18:00.

Το ενδιαφέρον των Πολωνών επιχειρηματιών εστιάζεται κυρίως: στο παρθένο ελαιόλαδο, τις βρώσιμες ελιές, τα φρούτα και οπωροκηπευτικά, την σταφίδα, τα τυροκομικά προϊόντα, τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά και μέλι. Συνολικά 60 περίπου Κρητικές εταιρίες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή του σε B2B συναντήσεις.