Το Επιμελητήριο Ηρακλείου επισκέφθηκε, σήμερα Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, ο Πρέσβης της Ολλανδίας, κ. Jan Versteeg (Γιαν Βερστέϊχ), συνοδευόμενος από την Οικονομική και Εμπορική Σύμβουλο της Πρεσβείας της Ολλανδίας, κα Siwarde Sap και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ολλανδίας, κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν απλώς εθιμοτυπικός, και ως εκ τούτου, στη συζήτηση συμμετείχαν και επιχειρηματίες, οι οποίοι πραγματοποιούν ήδη συναλλαγές με την Ολλανδία. Τους διπλωμάτες υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, και ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Μηνάς Μελισσείδης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ενημέρωσε εκτενώς τους Ολλανδούς διπλωμάτες για τις δράσεις του οργανισμού και την τοπική οικονομία.

Από την πλευρά των εταιρειών, ως προβλήματα τέθηκαν το κόστος μεταφοράς, τόσο στις εξαγωγές όσο και στις εισαγωγές προϊόντων προς και από την Ολλανδία, η χαμηλή ανταγωνιστικότητα εξαιτίας των επιτοκίων και του μεγάλου κόστους παραγωγής, η άγνοια των Ολλανδών καταναλωτών για την ποιότητα του Ελληνικού ελαιολάδου / κρασιού και άλλων τροφίμων και ποτών, καθώς και η έλλειψη κεφαλαίων για προώθηση των προϊόντων.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι τώρα είναι καλή περίοδος για επενδύσεις στην Κρήτη.

Οι Ολλανδοί διπλωμάτες ανέφεραν ότι η εικόνα της Ελλάδας βελτιώνεται και τα προϊόντα είναι πιο ανταγωνιστικά. Ανέφεραν δε, ως πιθανή λύση, τη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μειωθεί το κόστος και παράλληλα να γίνει πιο ηχηρή η παρουσία τους στην ολλανδική αγορά.

Τέλος, ο Ολλανδός Πρέσβης πρότεινε στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου να σχεδιάσουν από κοινού εμπορική αποστολή από την Ολλανδία στο Ηράκλειο, στην οποία θα μετέχουν επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους, προκειμένου να γίνουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τοπικούς επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια σύσφιγξης των σχέσεων Κρήτης και Ολλανδίας με αμοιβαίο όφελος.

Η επιχειρηματική αποστολή θα προγραμματιστεί για το 2ο εξάμηνο του 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook