Ευρύτερες διαστάσεις, από αυτήν της ανεύρεσης της ταυτότητας του 4χρονου κοριτσιού, που ζούσε με ζεύγος Ρομά σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, προσλαμβάνει η υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο εδώ και λίγα 24ωρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 16 του τρέχοντος μηνός, ο 39χρονος και η 40χρονη που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής -το DNA, ωστόσο, τους «πρόδωσε»- όχι μόνο έχουν απαγάγει το παιδί από τους βιολογικούς γονείς του, το έτος 2009, αλλά κατάφεραν μάλιστα «να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης – βάπτισής του».

«Επιπλέον» σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες -μία στο Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών και ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών».

«Μάλιστα» αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση, «με αυτές τις οικογενειακές μερίδες «εμφανίζεται» η 40χρονη, μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά.

Όσον αφορά στον 39χρονο, προκύπτει ότι αυτός διατηρεί και τρίτη οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφαίνεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι δύο Ρομά κατάφεραν να εκδώσουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού.

Εις βάρος των εμφανιζόμενων ως γονιών της μικρής, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ\’ εξακολούθηση.

Από όλα τα παραπάνω, προκύπτουν σαφείς ευθύνες για δημοτικούς υπαλλήλους -ακόμα και του Δήμου Αθηναίων-, οι οποίοι εξέδιδαν τα πλαστά πιστοποιητικά, με τα οποία το ζεύγος των ημεδαπών Ρομά μπορούσαν να εμφανίζονται ως οι βιολογικοί γονείς του παιδιού, για το οποίο μάλιστα είχαν εκδώσει και ΑΦΜ!

Πλήθος ερωτημάτων, ακόμη, εγείρει το γεγονός ότι η 40χρονη μπορούσε να εξασφαλίζει έγγραφα, τα οποία την εμφάνιζαν να… γεννάει παιδιά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Προφανώς, πίσω από την υπόθεση της 4χρονης, που άνοξε τον ασκό του Αιόλου, βρίσκεται ένα κύκλωμα αγοραπωλησίας μικρών παιδιών, στο οποίο εμπλέκονται τόσο φορείς του Δημοσίου και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά και γιατροί!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:

1. Πώς κατάφεραν οι δύο συλληφθέντες να αποσπάσουν ληξιαρχική πράξη γεννήσεως για την 4χρονη από το Δήμο Αθηναίων;

2. Πώς κατάφεραν να εκδώσουν ΑΦΜ στο όνομά της, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα τέκνων;

3. Πώς μπορούσε η 40χρονη να ανοίγει οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους, εμφανιζόμενη να έχει αποκτήσει, αντίστοιχα, τρία παιδιά μέσα σε πέντε μήνες και άλλα τρία, μέσα σε 3,5 μήνες;

Όπως προκύπτει, η συγκεκριμένη υπόθεση με την έκνομη δραστηριότητα των δύο τσιγγάνων κρατούσε κρατά καλυμμένο, πίσω της, ένα ακόμα σκάνδαλο διαφθοράς στο ελληνικό Δημόσιο!

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται και αναμένονται, πλέον, περαιτέρω εξελίξεις

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook