Το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας τέθηκε επί τάπητος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Αν και έχει ζητηθεί παράταση 2-3 μηνών από την Τρόικα, η οποία έδειξε ουδέτερη στάση στο αίτημα αλλά ακόμη δεν έχει απαντήσει, η κυβέρνηση ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη «φουρνιά» διαθεσιμότητας που αφορά 12.500 υπαλλήλους.

Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για παράταση, τότε το μέτρο θα πρέπει αν έχει εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, «θα προέλθει από τις μεταρρυθμιστικές δράσεις των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τους ΟΤΑ».

Κατά τη συνεδρίαση έγινε αναλυτική συζήτηση για την τελευταία περίπτωση, καθώς στους ΟΤΑ θα υπάρξει και ενδοδημοτική κινητικότητα, με μετακινήσεις από υπηρεσίες του ίδιου δήμου που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις, όπως έχει προτείνει και η ΚΕΔΕ.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν πως η ενδοδημοτική κινητικότητα δίνει και το στίγμα της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στο Δημόσιο, καθώς και την επιβεβαίωση των όσων έχει τονίσει ο κ. Μητσοτάκης ότι κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

Παράλληλα, στο κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης τέθηκε επί τάπητος και η εκκρεμότητα που υπάρχει με τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, με τους οποίους θα ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας. Ηδη είναι σε εξέλιξη η απογραφή των υπαλλήλων, με τη σχετική προθεσμία να λήγει την ερχόμενη Τρίτη.

Πάντως, πηγές από το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα πως «μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες», τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook