Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διακινούσε μετανάστες από γειτονική χώρα στην Ελληνική επικράτεια.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η διευθύνουσα την οργάνωση, διότι διευκόλυναν, παράνομα, την είσοδο στη χώρα μας, είκοσι πέντε συνολικά μη νόμιμων μεταναστών, 24 ανδρών και μιας γυναίκας.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Βαϊοχωρίου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο επέβαιναν οι ε25 μη νόμιμοι μετανάστες και δύο αλλοδαποί διακινητές ηλικίας 27 και 47 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχαν άλλα δύο οχήματα – προπομποί, ένα εκ των οποίων, εντοπίστηκε έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά, όπου ακινητοποιήθηκε. Στο εσωτερικό του επέβαιναν δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική ομάδα διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ τον ηγετικό ρόλο είχε αλλοδαπή γυναίκα που αναζητείται.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας την Τετάρτη από τον Έβρο με τελικό προορισμό την Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ για κάθε έναν από τους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 230 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους και τα δύο οχήματα που διευκόλυναν τις μετακινήσεις τους και χρησιμοποιούνταν το ένα ως προπομπός και το δεύτερο για τη μεταφορά των αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες διακινητές, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

newpost.gr