Έψαχνε το γάτο του για μέρες στα στενά της Θεσσαλονίκης. Σε μία από αυτές τις βόλτες άκουσε μία γάτα να νιαουρίζει, στην πυλωτή πολυκατοικίας.

Για δύο βδομάδες το νιαούρισμα συνεχιζόταν και συνειδητοποίησε πως προερχόταν από τη μεσοτοιχία δύο ενωμένων πολυκατοικιών.

κατάλαβε πως ο γάτος ήταν μέσα στον τοίχο αλλά δεν μπορούσε να διαπιστώσει από που μπήκε μέσα στον τοίχο, οπότε και ειδοποίησε τους εθελοντές της ΓΑΤΟΟΜΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Επί τόπου στην οδό Κριεζώτου έφθασε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης ο φιλόζωος εθελοντής, Δημήτρης Ζησόπουλος.

Οι δύο άντρες διαπίστωσαν, πως το γατί είχε κτιστεί ζωντανό μέσα στον τοίχο.

Κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία όμως δεν μπορούσε να επέμβει καθώς δεν μπορεί να προξενήσει φθορά σε τοίχο, ενώ η Αστυνομία παρέπεμψε στην Πυροσβεστική.

Τελικά η τρύπα στον τοίχο άνοιξε το πρωί της Πέμπτης με \”ιδιωτική\” πρωτοβουλία και η γατούλα, όταν συνήλθε από το σοκ του εβδομαδιαίου εγκλωβισμού, βγήκε και πάλι στο φως και έφαγε με όρεξη την κονσέρβα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σωτηρίας της μια άλλη γατούλα, που αποδείχτηκε ότι ήταν η αδερφή της, περίμενε εκεί κοντά υπομονετικά.

Γείτονας επιβεβαίωσε πως πριν από μία εβδομάδα σφραγίστηκε μία τρύπα, που υπήρχε στον τοίχο \”για να μη μπαίνουν γάτες μέσα\”, όπως είπε.

Πηγή: www.zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook