Υλικά

• 400 γρ. ζυγούρι απο ψαχνό, κομμένο σε μπουκίτσες
• 300 γρ. χοιρινό απο λαιμό, ψαχνό κομμένο σε μπουκίτσες
• 300 γρ. κατσίκι απο ψαχνό, κομμένο σε μπουκίτσες
• 500 γρ. γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε κύβους
• 120 γρ. πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
• 120 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
• 150 ml. κόκκινο κρασί
• 150 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 δαφνόφυλλο
• 20 γρ. φρέσκο θρούμπι
• 20 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο
• 20 γρ. φρέσκια ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι (ανάλογο) 

Εκτέλεση

Σε μπασίνα (μικρή λεκάνη), ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο με το κρασί και όλα τα αρωματικά βότανα. Προσθέτουμε το ζυγούρι, το κατσίκι και το χοιρινό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες, να μαριναριστούν τα υλικά.

Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας κρατώντας τη μαρινάδα κατά μέρος. Σε λαδόκολλα, τοποθετούμε στη βάση τα κρέατα και απο πάνω βάζουμε τα λαχανικά και τη γραβιέρα. Ραντίζουμε με μια κουταλιά της σούπας απο τη μαρινάδα και δένουμε «φιόγκο» με σπάγκο. 

Τοποθετούμε σε ταψάκι του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180ο C.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας το με ένα ρύζι πιλάφι ή με πατάτες χωριάτικες τηγανητές.