Χάρη στις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων και των ανθρώπων του λιμανιού της Κυλλήνης, ένας άντρας με σοβαρά κινητικά προβλήματα σώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από βέβαιο θάνατο.

Το αυτοκίνητο που επέβαινε και βρισκόταν δίπλα στα κιόσκια των εισιτηρίων των ναυτιλιακών εταιριών, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, «τσούλησε» προς τη θάλασσα και την τελευταία στιγμή «σκάλωσε» στην άκρη της προκυμαίας. 

Οι κάτοικοι έσπευσαν και μετά από μεγάλη προσπάθεια, έβγαλαν τον άτυχο άντρα από το αυτοκίνητο, το οποίο κατάφεραν να μην πέσει στο νερό.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ. Οπως γράφει το ilialive, ο αλλοδαπός οδηγός το αυτοκινήτου μάρκας VW Golf, σταμάτησε δίπλα στα εκδοτήρια για Κεφαλονιά. Ξαφνικά, θαμώνες από την απέναντι καφετέρια, είδαν το αυτοκίνητο να κινείται προς τη θάλασσα, να φτάνει στην άκρη της προκυμαίας και τελικά να πέφτει προς τη θάλασσα. Σε ένα τσιμεντένιο «σκαλοπάτι» σταμάτησε το όχημα αλλά πλέον το μισό βρισκόταν στον αέρα πάνω από το νερό.

Μέσα στο όχημα σε κατάσταση πανικού, βρισκόταν ένας άντρας με κινητικά προβλήματα ανήμπορος να αντιδράσει. Οι κάτοικοι έτρεξαν προς το αυτοκίνητο, κατάφεραν να το συγκρατήσουν προτού πέσει στο νερό και να βγάλουν άμεσα τον άντρα που βρισκόταν μέσα.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή και των αντρών του Λιμενικού, αναζητήθηκαν σχοινιά και ένα μεγαλύτερο όχημα για να τραβήξουν το αυτοκίνητο από εκεί. Τελικά μετά από περίπου μισή ώρα η βραδινή αυτή περιπέτεια στο λιμάνι είχε αίσιο τέλος.

Ο αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου και ο έλληνας συνεπιβάτης του, αποφάσισαν μετά το σοκ που υπέστησαν να μη συνεχίσουν το ταξίδι τους, αλλά να επιστρέψουν στο σπίτι τους στον Πύργο.

newsit.gr