Τον μεγάλο Κρητικό Δάσκαλο, Επαναστάτη και πολιτικό Αντώνιο Μιχελιδάκη, τιμά ο δήμος Μαλεβιζίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. στη Ροδιά (στην είσοδο του χωριού) και περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αντωνίου Μιχελιδάκη, κατάθεση στεφάνων και ομιλία για τη ζωή και το γενικό έργο του Μεγάλου Κρητικού, από τον Dr Μανόλη Δρακάκη, Προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Ηρακλείου.
Ο Αντώνιος Μιχελιδάκης, ο διαπρεπής φιλόλογος και αγωνιστής που διετέλεσε Πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και Υπουργός των μετέπειτα Ελληνικών Κυβερνήσεων, συνδέθηκε στενά με τη Ροδιά καθώς επέλεξε την περιοχή για δεύτερη κατοικία του. 
Είναι δε αξιοσημείωτο ότι στην παλαιά Οθωμανική Έπαυλη την οποία αγόρασε και αναστήλωσε, συνήθιζε να δέχεται τους υψηλόβαθμους προσκεκλημένους του, μεταξύ αυτών και τον Ύπατο Αρμοστή της Κρητικής Πολιτείας, Πρίγκιπα Γεώργιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook