Ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση με τίτλο : 
«Υγρότοπος Έλους Μαλίων: Για όσα έχουμε χρέος να κρατήσουμε ζωντανά». 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 από τις 19:30 – 21:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Καταστήματος Μαλίων (25ης Μαρτίου και Γιαμπουδάκη, Μάλια).
 Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του β’ υποέργου της πράξης «Ανάδειξη, Διατήρηση και Προστασία Βιοποικιλότητας του Υγροτόπου Μαλίων» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013. Η εκδήλωση είναι και η τελευταία δράση Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του Υγροτόπου των Μαλίων, όπου στο τέλος θα γίνει και η βράβευση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Επισκοπής για την ερευνητική εργασία που έκαναν στους Υγροτόπους του Δήμου Χερσονήσου το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. 
Ο υγρότοπος του Έλους Ποταμού Μαλίων αποτελεί ένα πολύτιμο και προστατευόμενο παράκτιο οικοσύστημα, η ορθολογική διαχείριση του οποίου αποτελεί πρόκληση για τη διατήρηση των οικολογικών χαρακτηριστικών της περιοχής. 
 Η εκδήλωση αυτή είναι υψηλής σημασίας καθώς έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, το ευρύ κοινό αλλά και η σχολική κοινότητα η οποία λειτουργεί ως εκπαιδευτικός πολλαπλασιαστής σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook