Στην εξιχνίαση πέντε υποθέσεων διαρρήξεων καθώς και δύο περιπτώσεων εμπρησμών σε καταστήματα της Βέροιας, προχώρησε η αστυνομία, ταυτοποιώντας ως δράστη έναν Έλληνα 36 ετών, ο οποίος - στη διάρκεια λίγων ωρών, τα ξημερώματα της Πέμπτης - "χτύπησε" σε επτά σημεία.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, προέκυψε ότι ο 36χρονος, που δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής, διέπραξε:

- Διάρρηξη σε κατάστημα ειδών ένδυσης, από όπου αφαίρεσε είδη ρουχισμού αξίας 4.000 ευρώ.

- Απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο.

- Απόπειρα διάρρηξης σε περίπτερο, απ' το οποίο αφαίρεσε τελικά μόνο το κοντάρι/μανιβέλα της τέντας.

- Διάρρηξη στο κατάστημα 71χρονης, χωρίς να αφαιρέσει τίποτα.

- Διάρρηξη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την οποία χρησιμοποίησε ως εργαλείο το κοντάρι που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από το περίπτερο. Ο δράσης αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή, που δεν είχε χρήματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την αποχώρηση του από το τελευταίο κατάστημα, ο 36χρονος έβαλε επίτηδες φωτιά, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και γειτονικό κατάστημα, που δεν περιείχε εμπορεύματα. 

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, σε βάρος του 36χρονου, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

newsit.gr