Αντιμέτωπος με μια ιστορική απεργία είναι ο γαλλικός οίκος κοσμημάτων Cartier. Οι υπάλληλοι του οίκου που ιδρύθηκε το 1847 προχώρησαν χθες σε απεργία ζητώντας αυξήσεις.

Περίπου 70 υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικό κατάστημα του οίκου στο Παρίσι στη διάσημη Rue de la Paix φωνάζοντας: «Κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι». 

Η απεργία αυτή είναι ιστορικής σημασίας, δήλωσε μια απεργός η οποία υποστηρίζει ότι μετά από 13 χρόνια στο κοσμηματοπωλείο ο μισθός της ανέρχεται «μόλις στα 1.300 ευρώ». «Δεν θα υποχωρήσουμε, πιθανότατα χάνουμε μερικές δεκάρες αλλά εκείνοι χάνουν εκατομμύρια», πρόσθεσε.
Οι απεργοί ζητούν αυξήσεις 200 ευρώ ενώ η διοίκηση της Cartier τους ανταποδίδει 75 ευρώ αύξηση…«Πληρωνόμαστε τον κατώτατο μισθό ενώ για αυτούς οι δουλειές πάνε θαυμάσια. Ο τελευταίος κύκλος εργασιών (του Cartier) ήταν 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε. Την Τρίτη, στις διαπραγματεύσεις του συνδικάτου με την εργοδοσία, τους προτάθηκε αύξηση 75 ευρώ τον μήνα, κάτι που οι εργαζόμενοι θεώρησαν «προκλητικό», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους. 
Σήμερα ο οίκος Cartier ανήκει στον ελβετικό όμιλο Richemont, ιδιοκτησίας του οποίου είναι επίσης και άλλοι διάσημοι οίκοι, όπως οι Van Cleef et Arpels και Mont Blanc.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook