Αλλάζει ο πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και το σύνολο σχεδόν του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ. Με μια ξαφνική απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως χθες, ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Στη θέση του προέδρου (διαδεχόμενος τον κ. Μαυροκέφαλο) τοποθετείται ο κ. Αντώνης Νάτσικας που προέρχεται από τη ΔΕΠΑ.

Συγκεκριμένα έχει διατελέσει Τεχνικός Διευθυντής στην Εταιρεία ΠΟΣΕΙΔΩΝ, η οποία είχε αναλάβει την μελέτη, την κατασκευή και την λειτουργία του Υποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Ιταλίας. Επίσης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην Εταιρεία ICGB AD, με έδρα την Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία έχει αναλάβει την μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του Διασυνδετήριου Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (διαδεχόμενος τον κ. Παπαρσένο) τοποθετείται ο καθηγητής κ. Ξιφαράς. Από τα 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παραμένουν μόνον οι δύο εκπρόσωποι των ΕΛΠΕ, δηλαδή οι κύριοι Αλεξόπουλος και Πανάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΣΦΑ είναι υπό αποκρατικοποίηση και η Αζερική SOCAR στην οποία θα περάσει η εταιρεία είχε ζητήσει να έχει ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας στο μεσοδιάστημα έως τον πλήρη έλεγχό της. Είναι άγνωστο εάν το αίτημα των Αζέρων σχετίζεται με τις αιφνιδιαστικές αλλαγές στη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ.

energypress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook