«Ο Ντιν Καρνέζης δεν είναι ο άνθρωπος που θα αποφύγει τις προκλήσεις: σαν τον Φειδιππίδη, τον πρώτο μαραθωνοδρόμο που μετέφερε τα νέα για τη νίκη των Ελλήνων ενάντια στους Πέρσες εισβολείς, δεν τα παρατάει» αναφέρει σε αφιέρωμά της στον ελληνικής καταγωγής μαραθωνοδρόμο η εφημερίδα Guardian.

Ο Ντιν Καρνέζης, είναι ίσως, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος στον κόσμο. Ο ομογενής Έλληνας υπερ-μαραθωνοδρόμος είναι πρεσβευτής του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού, ενώ συμμετέχει σε ενημερωτική καμπάνια για τους κινδύνους της παιδικής παχυσαρκίας και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.

\"karnezis1-570\"

Πριν από 7 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη… Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης».

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στην απόσταση που θα καλύψει ο Καρνέζης από την Αρκαδία ως τη Μεσσηνία.

«Τώρα ο Καλιφορνέζος στρέφει το βλέμμα του στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των προγόνων του, όπου έφθασε αυτή την εβδομάδα, με αποστολή αντοχής και ελπίδας».

Ο ίδιος ο μαραθωνοδρόμος δηλώνει ότι «έρχομαι με ένα μήνυμα. Κι αυτό είναι ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε».

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook