Για 65 λεπτά ο Πλατανιάς είχε στο… καναβάτσο τον Ολυμπιακό, αρνούμενος να δώσει χώρους προς την εστία του Γιωργαλλίδη.
Το αυτογκόλ του Φερνάντες όμως στο 66\’ έδωσε άλλο… αέρα στους φιλοξενούμενους, που κατάφεραν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, φτάνοντας το σκορ στο 1-4.
Με τα τρία αμυντικά χαφ ο Ουζουνίδης κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Πλατανιά τους παίκτες του Ολυμπιακού, που δέχθηκαν την… ψυχρολουσία μόλις στο 2\’ με το γκολ του Τόρες. 
Μήτρογλου (68\’) και Σαβιόλα (73\’) έδειξαν την εκτελεστική τους δεινότητα, για να γράψει τον… επίλογο με εξαιρετικό γκολ στο 87\’ ο Βάις.
Πέρσι ήταν η είσοδος του Ιμπαγάσα που είχε αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού (του 0-4 τον περασμένο Απρίλιο), τώρα ένας συμπατριώτης του, ο Ντομίνγκεζ, ήταν ο κυριότερος λόγος που ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μετά το 65\’ βελτιωμένος και έφτασε στην ανατροπή. 

Γενικότερα οι αλλαγές του Μίτσελ έδωσαν άλλη πνοή στους πρωτοπόρους, με τους Κάμπελ και Μανιάτη να έχουν συμμετοχή στα γκολ της ανατροπής.


Εκνευριστική η… διαιτησία του Αμπάρκιολη, που έδινε με ευκολία φάουλ στον Ολυμπιακό σε απλές επαφές (και δεν έδινε στον Πλατανιά σε παρόμοιες φάσεις). Στο 75\’ η ομάδα των Χανίων διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Μανιάτη. 

Φάσεις-γκολ


2\’ ΓΚΟΛ: Ο Σαβιόλα έβγαλε τη σέντρα για να μπλοκάρει ο Γιωργαλλίδης. Ο Κύπριος τερματοφύλακας έκανε γρήγορα το βολέ, από την πλάτη του Μπέλιτς η μπάλα στρώθηκε στον Μοράλ, που την έδωσε ξανά στον Σέρβο, ο οποίος σέντραρε για να ανοίξει το σκορ ο Τόρες με ιδανικό πλασέ (1-0).

16\’ Φάουλ του Μήτρογλου εξαιρετική απόκρουση του Γιωργαλλίδη. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα από τη σέντρα του Βάις ο Μανωλάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. 
20\’ Ο Βάις πάσαρε στο Σαλίνο, που σέντραρε στον Σαβιόλα, το σουτ στην κίνηση του οποίου κατέληξε άουτ. 
26\’ Σουτ του Βάις κόντραρε στον Φαΐσκα, σουτ του Σάμαρη άουτ.
30\’ Σουτ του Τόρες κόντραρε στον Παπάζογλου, σουτ του Αγκιλέρα με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Ρομπέρτο. 
32\’ Φάουλ του Βάις ο Φαΐσκα έδιωξε, σουτ του Σαβιόλα άουτ.
48\’ Ξαφνικό σουτ του Ντομίνγκεζ μπλοκάρει ο Γιωργαλλίδης. 
56\’ Διαγώνιο σουτ του Μπέλιτς απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρομπέρτο. 

66\’ ΓΚΟΛ: Ο Ντομίνγκεζ πασάρει στον Κάμπελ, που σεντράρει, για να στείλει άθελά του με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα ο Φερνάντες, ισοφαρίζοντας για λογαριασμό του Ολυμπιακού (1-1).
68\’ ΓΚΟΛ: Ο Παπάζογλου πασάρει στον Ντομίνγκεζ, που σεντράρει για τον Μήτρογλου, που με κεφαλιά σημειώνει το 10ο γκολ του στο πρωτάθλημα (1-2).

70\’ Σουτ του Ντομίνγκεζ απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιωργαλλίδης.
71\’ Κόρνερ του Ντομίνγκεζ κεφαλιά του Μανιάτη, διώχνει στη γραμμή ο Ζουμπουλάκης. 

73\’ ΓΚΟΛ: Από μπαλιά του Μανιάτη ο Μήτρογλου προσπάθησε να αποφύγει τον Φερνάντες, τελικά έστρωσε στον Σαβιόλα, που με σουτ κάνει το 1-3.

75\’ Σουτ του Μπέλιτς απέκρουσε ο Ρομπέρτο και στη συνέχεια υπήρξαν διαμαρτυρίες για χέρι του Μανιάτη.
77\’ Σέντρα του Μπέλιτς, ο Μανωλάς προσπάθησε με τακουνάκι να απομακρύνει για να στρωθεί η μπάλα στον Τέτε, που σούταρε άουτ. 
84\’ Ο Κάμπελ θα επιχειρήσει το σουτ με τον Γιωργαλλίδη να επεμβαίνει θετικά. 

87\’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Ραφαέλ, ο Κάμπελ έδιωξε και ο Βάις πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και με εξαιρετική ενέργεια έφτασε μέχρι την περιοχή του Πλατανιά \”νικώντας\” τον Γιωργαλλίδη με ασύλληπτο σουτ. 

90+1\’ Μήτρογλου και Μανιάτης άλλαξαν ωραία τη μπάλα, με το σουτ του πρώτου να καταλήγει άουτ. 

Κίτρινες: Τόρες (24’), Ζουμπουλάκης (38’), Τέτε (44΄), Μοράλ (52΄), Φερνάντες (62’). 
Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες , Ραφαέλ, Αγκιλέρα, Τέτε (77’ Μπεριάν), Μπέλιτς (88’ Πόποβιτς), Τόρες, Στόλερ, Μοράλ (64’ Γουνδουλάκης) 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Εντινγκά (46’ Κάμπελ), Μανωλάς, Παπαδόπουλος (65’ Μανιάτης), Παπάζογλου, Σάμαρης, Σαλίνο, Φουστέρ (46’ Ντομίνγκεζ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου 

*Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης παρακολούθησε από τα επίσημα το παιχνίδι. 
*Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι παίκτες του Πλατανιά φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν \”Θωμά περαστικά, γρήγορα κοντά μας\” αγκάλιασαν ένας-ένας τον άτυχο Ναζλίδη, που δήλωσε ότι τον γεμίζει δύναμη αυτή η κίνηση των συμπαικτών του. 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook