Την έγκριση της τρόικας αναμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014 και θα αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι κερδισμένοι σε σύγκριση με το «χαράτσι» της ΔΕΗ θα είναι όσοι έχουν μόνο ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα εντός σχεδίου (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία) σε περιοχές με τιμή ζώνης ως 3.250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και την ΄διαι στιγμή δεν διαθέτουν στο όνομά τους κανένα οικόπεδο ή αγροτεμάχιο.

Οσοι έχουν εντός σχεδίου ακίνητα σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2.251 ως 2.500 ευρώ και από 3.251 ευρώ και άνω θα πληρώσουν υψηλότερο φόρο σε σύγκριση με το χαράτσι, ενώ όσοι διαθέτουν οικόπεδο ή ανεξάντλητο συντελεστή δόμησης επί οικοπέδου καθώς και αγροτεμάχια θα επιβαρυνθούν για πρώτη φορά με πρόσθετη φορολογία.

Η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύει αναλυτικό πίνακα με τον νέο Ενιαίο φόρο Ακινήτων ανά τιμή ζώνης για διαμέρισμα 100 τετραγωνικών 2ου ή 3ου ορόφου με πρόσοψη σε έναν δρόμο.

Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών θα υπάρχουν συντελεστές προσαύξησης τόσο για την ηλικία του ακινήτου όσο και για τον όροφο και την πρόσοψη.

\"\"

To Bήμα της Κυριακής/real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook