Ένα επιβατικό τρένο στο Μπουένος Άιρες ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στον ίδιο σταθμό όπου πέρυσι 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοιο δυστύχημα.

Σύμφωνα με το BBC τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θανάτους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξοργισμένοι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σταθμό άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνε» στον οδηγό της αμαξοστοιχίας προτού οι αστυνομικές αρχές και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης φτάσουν στο σημείο του ατυχήματος και τον απεγκλωβίσουν. Ο οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο υπό αστυνομική κράτηση, ενώ 10 ακόμα επιβάτες διακομίστηκαν σε τοπικές κλινικές, δήλωσαν οι αργεντίνικες αρχές.

«Το τρένο δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα καθώς πλησιάζαμε το σταθμό. Τα φρένα δεν λειτούργησαν καθόλου», δήλωσε ένας από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας. «Ορισμένοι άνδρες, οι οποίοι δεν είχαν τραυματιστεί σοβαρά και μπορούσαν να περπατήσουν μετά το ατύχημα βγήκαν έξω και άρχισαν να ψάχνουν τον οδηγό. Ήθελαν να τον σκοτώσουν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, χωρίς όμως να δώσει το όνομά του.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook