Την άμεση σύγκληση της ολομέλειας των Δημάρχων του Ηρακλείου, προκειμένου να συνεδριάσουν από κοινού με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, για να τεθεί επί τάπητος το μείζον θέμα των κενών θέσεων στα δημοτικά σχολεία του νομού, ζητάει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης.

Στην επιστολή του ο κ. Σχοιναράκης επισημάνει το οξύτατο πρόβλημα που παρουσιάζεται στα δημοτικά σχολεία του δήμου αλλά και του υπόλοιπου νομού, εξαιτίας της μη επαρκούς στελέχωσης με εκπαιδευτικούς και ζητάει από την ΠΕΔ Κρήτης να κινητοποιηθεί προκειμένου να δοθεί επιτέλους μια λύση.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Γόρτυνας που έχει ως αποδέκτη τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, αναφέρει τα εξής:

\”Κύριε Πρόεδρε

Σας είναι γνωστό ότι στην Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη στελέχωση με εκπαιδευτικούς των σχολείων Α’ βαθμιας εκπαίδευσης. Μέχρι σήμερα υπάρχουν σοβαρά κενά σε διδασκάλους νηπιαγωγούς, ειδικής αγωγής και άλλων ειδικοτήτων και θα πρέπει άμεσα να καλυφτούν με την τοποθέτηση κατ ελάχιστο 40διδασκάλων, 35 νηπιαγωγών και όλες τις ειδικότητες που προβλέπονται για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείτε από πληροφορίες μας μόνο στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Κύριε Πρόεδρε σας ζητούμε την άμεση σύγκληση των Δημάρχων του Νομού σε κοινή συνεδρίαση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να συζητήσουμε το πρόβλημα αυτό και να αναζητήσουμε τρόπους άμεσης αντιμετώπισης.

Δεν μπορεί ο νομός Ηρακλείου να παρουσιάζει αυτή την εικόνα που εμφανίζει σήμερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική. Οι πιέσεις, η δυσφορία και τα παράπονα των γονέων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook