Μαίνονται οι πυρκαγιές στην στη νοτιοανατολική Αυστραλία με 1.500 πυροσβέστες να μάχονται για να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Μέχρι στιγμής εξαιτίας των πυρκαγιών ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον 208 σπίτια έχουν καταστραφεί. Οι δεκάδες πυρκαγιές καλύπτουν συνδυαστικά μία περίμετρο τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και οι πιο ήπιοι άνεμοι έδωσαν μια ανάσα ανακούφισης στους πυροσβέστες το Σάββατο, οι οποίοι εντείνουν τις προσπάθειές τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γαλάζια Όρη, 70 χιλιόμετρα δυτικά του Σίδνεϊ. Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης παραμένουν και η Δασική Πυροσβεστική Υπηρεσία (RFS) εκτιμά ότι θα υπάρξουν περαιτέρω καταστροφές.

Οι πυρκαγιές μπορεί να διαρκέσουν «εβδομάδες, όχι ημέρες», προειδοποίησε ο επίτροπος της Πυροσβεστικής Σέιν Φιτζσίμονς. «Βλέποντας την καταστροφή εκτιμούμαι ότι εκατοντάδες σπίτια και κτίρια θα έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα ότι μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους που πιθανόν δεν μπόρεσαν να βγουν», δήλωσε φοβούμενος ότι θα υπάρξουν περισσότερα θύματα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook