Η Γερμανία είναι έτοιμη να άρει τις αντιρρήσεις της σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση γύρω από το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας, έπειτα από τη βίαιη καταστολή των συγκεντρωμένων στις αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές.
Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να δώσει πνοή σε νέες ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης προόδου των υποψηφίων προς ένταξη χωρών την περασμένη εβδομάδα.
Βέβαια, πραγματοποιήθηκε αναφορά στη βία που χρησιμοποίησε η τουρκική αστυνομία για τη διάλυση των διαδηλωτών τους περασμένους μήνες.
Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ αναμένεται να εξετάσουν στις 22 Οκτωβρίου την έκθεση της Κομισιόν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ όπου και θα αποφασίσουν αν θα ανοίξει το κεφάλαιο της Περιφερειακής Πολιτικής για την Τουρκία, υποστήριξε πηγή που πρόσκειται στη γερμανική κυβέρνηση.
Μάλιστα, πηγές της ΕΕ δήλωσαν πως είναι πιθανό να αποφασιστεί η έναρξη νέου γύρου ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία στις αρχές Νοεμβρίου.
Ως απάντηση στην έκθεση της Κομισιόν ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγκίς, δήλωσε: «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Τουρκία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στα κριτήρια της ΕΕ, αναφορικά με τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την οικονομική ανάπτυξη».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook