Με πάθος δύναμη και σασπένς αλλά χωρίς νικητή ήταν το ντέρμπι του Ηρακλείου ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη.

Οι \”ασπρόμαυροι\” έχοντας στον πάγκο τους για πρώτη φορά τον Σα Πίντο δεν κατάφεραν ούτε την 8η αγωνιστική να σπάσουν το ρόδι και να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς έμειναν στο 1-1 με τον πολύ καλό Εργοτέλη.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έδειξε το σύνηθες μαχητικό της πρόσωπο, προηγήθηκε στο σκορ με τον Διαμαντάκο και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε το γκολ σε πολύ κακό σημείο, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε να αντέξει στην επανάληψη και να φύγει από το Γεντί Κουλέ με το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ έφυγαν απογοητευμένοι από το \”Θεόδωρος Βαρδινογιάννης\” ενώ από την άλλη οι φίλαθλοι των \”κιτρινόμαυρων\” καταχειροκρότησαν στο φινάλε τους παίκτες της ομάδας τους.

Οι φάσεις του αγώνα:

9\’: Επιθετική προσπάθεια για τον ΟΦΗ. Έγινε το γέμισμα στη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα όμως είχε πολλή δύναμη και ο Γκαλέτι δεν μπόρεσε να την κρατήσει στον αγωνιστικό χώρο.

12\’: Προσπάθεια να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση από τον Εργοτέλη. Η μπαλιά στον Μπαντιμπανγκά όμως δεν πέρασε.

13\’: Ο Εργοτέλης εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Πελέ. Έφερε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν.

24\’: Οφ-σάιντ στον Παπάζογλου. Ο επιθετικός του ΟΦΗ ήταν εκτός θέσης σε προωθημένη πάσα που έβγαλε ο Μπούρμπος.

25\’: Πρώτο καλό σουτ στο παιχνίδι. Ο Φραγκουλάκης το έκανε, η μπάλα πέρασε άουτ.

28\’: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ! Σκόρερ ο Διαμαντάκος, με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά από πλάγια θέση.

39\’: Φάουλ για τον Εργοτέλη, αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ. Ο Πελέ το εκτέλεσε απευθείας. Η μπάλα πέρασε άουτ.

40\’: Ο ΟΦΗ έχει κερδίσει ένα κόρνερ. Είναι το πρώτο στο παιχνίδι.

41\’: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ! Σκόρερ ο Παπάζογλου με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή του επιθετικού των γηπεδούχων. Μεγάλη ευθύνη φέρει ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, ο οποίος ξεκίνησε την έξοδο αλλά μετά το… μετάνιωσε.

44\’: Κίτρινη κάρτα στον Καρντόσο.

54\’: Φάουλ για τον Εργοτέλη σε πολύ καλή θέση. Λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ. Ο Ρομάνο εκτελεί. Η μπάλα βρίσκει σε παίκτη και βγαίνει πλάγιο.

57\’: Σουτ του Φραγκουλάκη αποκρούει ο Αθανασίου.

61\’: Κόρνερ για τον ΟΦΗ. Οι αμυντικοί του Εργοτέλη διώχνουν την μπάλα.

62\’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Δοκάρι με τον Κουτσιανικούλη. Ο Φραγκουλάκης έβγαλε πολύ όμορφα τον Κουτσιανικούλη μόνο του με τον Αθανασίου. Ο παίκτης του ΟΦΗ έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος χτύπησε στο δοκάρι και επέστρεψε στον Αθανασίου.

76\’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Αθανασίου όμως αποκρούει από κοντά το σουτ του Παπάζογλου.

78\’ Κίτρινη κάρτα στο Ζε Εντουάρντο για αντικανονικό φάουλ στο Ρομάνο.

79\’ Καλό φάουλ του Πελέ πέρασε άουτ.

90\’ Κίτρινη στον Αθανασίου για καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν (56\’ Ζε Εντουάρντο), Τριποτσέρης, Ζόρο (68\’ Σβασίγια), Γκαλέτι (46\’ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Κάλαιτζιτς, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Φραγκουλάκης, Μιλιάζες.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Πελέ (91\’ Κοζορώνης), Ρομάνο, Μεχία, Καρντόσο, Μπαντιμπαγκά (74\’ Μπουχαλάκης), Χαντί (89\’ Χαλκιαδάκης) Διαμαντάκος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook